ENT do 2024. godine isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže HT-a

In Strateški savezi
1- Gordana Kovačević i Ivan Barać

Hrvatski Telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) u srijedu su potpisali ugovor o suradnji na temelju kojeg će ENT do 2024. godine biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže HT-a, a iz kompanija ističu da je riječ o prvom 5G ugovoru dviju hrvatskih kompanija u Hrvatskoj.

Iz ENT-a i HT-a ne navode vrijednost sklopljenog ugovora, a u priopćenju kažu da nastavljaju kvalitetnu dugogodišnju suradnju s ciljem omogućavanja tehnološkog, gospodarskog i društvenog napretka.

Podsjećaju da je uspješna suradnja započela s modernizacijom radijskog djela mreže prije dvije godine, a da je usmjerena na uvođenje 5G standarda u mobilnu mrežu.

Iz HT-a naglašavaju da im je cilj 5G mrežom svojim korisnicima osigurati veće brzine i 5G pokrivenost te hrvatskom gospodarstvu i društvu približiti prilike koje dolaze s digitalizacijom i 4.0 industrijom.

Predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis u izjavi koja se prenosi u priopćenju kaže da je tijekom proteklih mjeseci postalo jasno koliko su ICT industrija i ulaganja u digitalnu infrastrukturu važni, jer su ključna poluga za digitalizaciju društva i povratak gospodarskom rastu.

“Suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom najnoviji je primjer naše podrške gospodarstvu i društvu, gdje nastavljajući s ulaganjima u mrežu i povezujući sve u Hrvatskoj s mogućnostima digitalizacije HT kao vodeća mreža omogućuje tvrtkama da postanu inovativnije i produktivnije, a gospodarstvu da bude konkurentnije i otpornije na izazove”, izjavio je Nebis,

Dodaje i da je implementacija 5G tehnologije široko primjenjiva i komplementarna s potrebama hrvatskog gospodarstva, kroz primjerice omogućavanje veće energetske učinkovitosti s pametnim mjerenjima i dinamičkim upravljanjem opskrbom električnom energijom, zatim većom učinkovitošću u poljoprivredi putem povezanih i automatiziranih uređaja i strojeva ili optimizacijom procesa sustava navodnjavanja, kao i u raznim drugim industrijama.

Predsjednica Uprave ENT-a Gordana Kovačević također je izrazila zadovoljstvo važnim ugovorom sa strateškim partnerom: “Ponosna sam što smo, nakon naše prve demonstracije 5G tehnologije prije dvije godine, potpisali i prvi 5G ugovor u Hrvatskoj. Nastavljamo aktivnosti osuvremenjivanja mobilne mreže HT-a koje smo započeli 2018. godine, a navedeni ugovor omogućit će najmodernija rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava te petu generaciju mobilne komunikacije u budućem razdoblju”, kaže Kovačević.

Napominje i stručnjaci ENT-a širom svijeta među prvima rade na implementaciji 5G mreža, a kako je do sada korporacija Ericsson pustila u komercijalni rad 40 5G mreža na četiri kontinenta.

“Naša snaga leži u Ericssonovom tehnološkom liderstvu te našim zaposlenicima. Čak 1.500 od 3.200 zaposlenika Ericsson Nikola Tesla Grupe radi u najvećem hrvatskom razvojno-istraživačkom centru koji daje značajan doprinos razvoju novih funkcionalnosti 5G mreža u okviru globalne Ericssonove R&D zajednice“, rekla je Kovačević. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

One commentOn ENT do 2024. godine isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže HT-a

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design