Erste Card Club implementirao 3D Secure2.0 standard potvrđivanja online transakcija

In Bankarstvo
erste

U cilju dodatnog unapređenja sigurnosti plaćanja na internetu, Erste Card Club je implementirao 3D Secure 2.0 standard potvrđivanja online transakcija, zbog čega je uveo obveznu potvrdu mTokenom unutar ECC Mobile aplikacije (EMA) za sve online transakcije učinjene Diners Club, Visa ili Mastercard kreditnim karticama.

Na ovaj način će se potvrđivati sve online transakcije na prodajnim mjestima koja podržavaju 3D Secure 2.0 standard što uključuje ProtectBuy za Diners Club, Visa Secure za Visa i Mastercard ID Check za Mastercard kreditne kartice. Na ostalim prodajnim mjestima i nadalje će biti omogućena potvrda jednokratnom zaporkom, odnosno unosom podataka s kartice. Sama implementacija usklađena je sa zakonskom regulativom o platnom prometu odnosno PSD2 direktivom EU.

Kako bi se potvrdilo plaćanje na prodajnom mjestu koje podržava 3D Secure 2.0 standard potrebna je prijava u ECC Mobilnu aplikaciju, u kojoj se prikazuje iznos i mjesto kupnje. Izvršenje transakcije potvrđuje se potvrdom identiteta: mPIN-om, otiskom prsta ili prepoznavanjem lica, na jednak način na koji se korisnik prijavio u aplikaciju.

Prije prve online kupnje potrebno je aktivirati mToken, te provesti obveznu jednokratnu e-identifikaciju. Proces e-identifikacijese provodi samo jednom, i dok se novim korisnicima ECC Mobilea ova opcija nudi odmah nakon prve registracije, postojeći korisnici to moraju učiniti samostalno, koristeći opciju „Upravljanje mTokenom“. Nakon što potvrdi da daje privolu za obradu svojih biometrijskih podataka, korisnik fotografira svoju osobnu iskaznicu (obostrano) i sebe.

„Zadovoljstvo nam je što je od sada svim korisnicima kartica Erste Card Cluba na raspolaganju nov, unaprijeđen način zaštite, koji pruža bolje iskustvo, i što je važnije, dodatnu razinu sigurnosti. Uvođenje 3D Secure 2.0 standarda predstavlja značajan iskorak u sigurnosti plaćanja na internetu za naše klijente, koji su i do sada bili zaštićeni dosadašnjim načinom potvrđivanja transakcija bilo jednokratnom zaporkom primljenom preko SMS-a, korištenjem dosadašnje verzije 3D Secure standarda, bilo unosom svojih podataka s kartice. Kako je osjećaj sigurnosti jedan od osnovnih preduvjeta online plaćanja, posebice u dijelu e-commerca, u suradnji s našim partnerima, kontinuirano pratimo i primjenjujemo najnovije sigurnosne trendove sa željom kako bi se izbjegla bilo kakva negativna iskustva tijekom online plaćanja.“, kaže Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba.

Program 3D Secure (Three Domain Secure) je standard sigurne kupnje karticama na internetskim prodajnim mjestima, a njegove tri glavne domene uključuju: korisnike kartica i banke izdavatelje, trgovine na kojima se obavlja kupnja i banke prihvatitelje, te kartične kuće koje osiguravaju infrastrukturu i pravila za provođenje procesa plaćanja. 3D Secure 2.0 je nova verzija standarda sigurne kupnje na internetu.

Za razliku od ranije, ova verzija je pogodnija i prikladnija za upotrebu, posebice ako se za online kupnje koriste pametni mobilni telefoni ili slični uređaji, jer omogućuje automatsku prilagodbu ekrana tijekom kupnje. Uz to donosi i još sigurnije protokole potvrde transakcije, koji mjesto dosadašnje statične lozinke, uključuju kombinaciju više elemenata, a minimalno dva. Pored potvrde identiteta klijenta iz područja korisnikovog znanja (nešto što samo korisnik zna), uključuje i potvrdu njegova posjedovanja (nešto što samo korisnik posjeduje) i svojstvenosti (nešto što korisnik jest).

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design