Europski potrošači pesimistični i u veljači

In Potrošači
potrošači

Očekivanja potrošača eurozone ponovo su pogoršana u veljači, pokazalo je mjesečno istraživanje Europske komisije, odražavajući pritisak visokih cijena koje su prisilile brojne vlade na intervenciju.

Indeks očekivanja potrošača u zoni primjene zajedničke europske valute pao je u veljači za 0,3 boda u odnosu na siječanj, na minus 8,8 bodova, izvijestila je EK krajem prošlog tjedna. U EU indeks je smanjen za 0,2 boda, na minus 10,2 boda.

Potrošači su tako iskazali ponovo iskazali pesimizam, suočeni s rekordno visokom inflacijom, koja odražava poskupljenje energije zbog snažne potražnje u postpandemijskom razdoblju i geopolitičkih napetosti.

Problemi u opskrbi plinom prisilili su brojne vlade, uključjući hrvatsku, da građanima najave pomoć s ogromnim računima za energiju.

Bruxelles je prikupljao podatke anketom od 1. do 17. veljače, a konačni rezultati bit će objavljeni u izvješću o ekonomskoj klimi u EU i eurozoni krajem veljače. (H)

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design