Grupa Končar donirala 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko

In DOP
končar zgrada

Grupa Končar je donirala 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko, objavili su u ponedjeljak iz te tvrtke. Donaciju je u ime Grupe Končar ravnateljici Željki Gajdek uručio član Uprave Josip Lasić.

U priopćenju se prenosi izjava predsjednika Uprave Gordana Kolaka koji je kazao kako izazovna 2020. godina nije spriječila Končar da kroz brojne donacije i podršku pomogne građanima Hrvatske.

“Naši rezultati, unatoč poteškoćama i preprekama, na kraju su godine bili bolji od onih iz 2019. godine. Samim time, imamo odgovornost i dužnost vratiti dio društvu i zajednici u kojoj poslujemo te kroz podršku i donacije pomoći onima kojima je najpotrebnije. Stoga smo 100. obljetnicu odlučili proslaviti donacijom Srednjoj školi Topusko, kako bismo olakšali trenutačnu situaciju učenicima te škole, u nadi za što skorijem povratku normalnom životu“, rekao je Kolak.

Ovom donacijom, kako navode iz tvrtke, ukupna vrijednost svih donacija Grupe Končar u 2020. iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a među njima su milijun kuna za nabavu zaštitne i medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, 115 tisuća kuna Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, pola milijuna kuna za područje Sisačko-moslavačke županije nakon razornih potresa.

Iz Končara podsjećaju i da je menadžment odvajanjem dijela svojih plaća u nekoliko mjeseci sredinom prošle godine prikupio 226 tisuća kuna koje je donirao u sklopu akcije Vratimo Palčiće u Petrovu te da tvrtka kontinuirano provodi aktivnosti kao što su podrška radu brojnih udruga, organizacija i projekata itd. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design