Habijan u Bakuu održao niz sastanaka s ciljem jačanja gospodarske suradnje

In Regionalni razvoj
Habijan

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u Bakuu je održao niz bilateralnih sastanaka s ciljem jačanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Azerbajdžana, izvijestilo je u srijedu resorno ministarstvo.

Tijekom boravka u Bakuu Habijan se sastao s azerbajdžanskim ministrom gospodarstva Mikayilom Jabbarovim, a glavna tema razgovora bila je suradnja u području energetike te mogućnosti za jačanje suradnje u drugim područjima, kao što su industrija, trgovina, izvoz i uvoz proizvoda te podrška poduzetnicima za ostvarivanje zajedničkih projekata.

Također, u okviru 3. sjednice Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana održao se i susret Habijana i ministra kulture Republike Azerbajdžana Adila Karimlia. Ministri su, uz pratnju predstavnika više ministarstava dviju zemalja, razgovarali o proširenju gospodarske suradnje u području industrije, malog i srednjeg poduzetništva, energetike, prometa, kulture, zdravstva, obrazovanja i znanosti.

Na kraju sjednice potpisan je Protokol zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.

Današnji bilateralni sastanci ministra Habijana zaključni su dio gospodarskog foruma održanog dan ranije u organizaciji Agencije za promociju izvoza i investicija Republike Arebajdžan i Hrvatske gospodarske komore, na kojem je sudjelovao niz predstavnika hrvatskih i azerbajdžanskih kompanija iz područja energetike, prehrambene i farmaceutske industrije, građevinskog sektora, a kao nastavak na posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Azerbajdžanu u studenom prošle godine, priopćeno je iz Ministarstva.

Habijan je istaknuo prijateljske i partnerske odnose između dviju zemalja koji se ovim sastancima žele ojačati, a gospodarska suradnja podići na višu razinu. “Uvjeren sam kako će ovi razgovori i susreti značajno doprinijeti našim bilateralnim odnosima i otvoriti nove prilike za trgovinu, investicije, odnosno ekonomsku suradnju”, izjava je Habijana prenesena u priopćenju. (H)

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design