Heineken ulaže 183 mln dolara u povećanje proizvodnje u Brazilu

In Tvrtke i tržišta
heineken

Nizozemski proizvođač piva Heineken najavio je da će uložiti 183 milijuna dolara u proširenje tvornice piva u brazilskoj Ponte Grossi, najavljujući žešću konkurenciju belgijskom Anheuser-Bush InBevu.

Heineken će novac uložiti ove i iduće godine i usredotočiti poslovanje u trećoj po veličini pivovari u brazilskoj saveznoj državi Parani na brendove Heineken i Amstel.

Kompanija nije navela detalje planirane investicije, navodeći tek da će proizvodnja porasti za 75 posto.

„Odlučili smo sve investicije iz našeg strateškog plana provesti godinu dana ranije. Brazil nam je ključno tržište”, rekao je glavni izvršni direktor Heineken Brazila Mauricio Giamellaro. “U biti gradimo novu pivovaru”, dodao je.

Unatoč sporom oporavku brazilskog gospodarstva drugi proizvođač piva u svijetu, nakon Anheuser-Busch InBeva, odlučio je proširiti proizvodnju na tržištu koje mu je važnije za prodaju od SAD-a i Europe.

Heineken je na brazilskom tržištu smanjio zaostatak za konkurentom Ambevom, podružnicom Anheuser-Busch InBeva, nakon što je 2017. godine kupio poslovanje japanskog Kirina za 1,2 milijarde dolara, udvostručivši time proizvodnju u toj latinoameričkoj zemlji. Tvrde da trenutno drže 22 posto brazilskog tržišta.

Ambev je pak dan ranije najavio dvije milijarde brazilskih reala ulaganja u novu pivovaru na sjeveru Brazila, tvornicu slada na jugoistoku zemlje, te tvornicu limenki i nove linije za proizvodnju premium piva. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design