Studenac preuzima dubrovački Pemo

In Strateški savezi
studenac

Trgovački lanac Studenac u utorak je izvijestio da preuzima dubrovački trgovački lanac Pemo, koji ima 35 poslovnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Studenac je postigao dogovor o kupnji 100 posto udjela u društvu Pemo, dubrovačkom trgovačkom lancu koji posluje u 35 prodavaonica te ima oko 370 zaposlenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka Studenac će steći 100 posto udjela u trgovačkom lancu Pemo.

Predsjednik uprave Studenca Michal Senczuk je istaknuo kako su tijekom proteklih godinu i pol dana razvili vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku, koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje.

“Shodno tome, naši rezultati na ovom području su iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali”, rekao je.

U priopćenju se prenosi i izjava osnivača dubrovačkog trgovačkog lanca Pemo Lovorka Miloševića, koji je zahvalio kupcima koji su ih podržavali od samih početaka pa sve do sada, a vjeruje kako će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti.

Trgovački lanac Pemo osnovan je 1994. u Dubrovniku, a najavom preuzimanja tog lanca Studenac nastavlja s jačanjem svoje pozicije na jadranskoj obali.

Naime, Studenac, čije je sjedište u Omišu, je krajem prošle godine preuzeo zadarski Sonik, a prošle je godine preuzeo i Istarske supermarkete.

Studenac grupa trenutno, po podacima s internet stranice tog trgovačkog lanca, ima prodavaonice na 519 lokacija i zapošljava 3.349 stalnih radnika.

Od sredine pretprošle godine Studenac je u potpunom vlasništvu poljskog private equity fonda Enterprise Fund VIII, kojim upravlja Enterprise Investors (EI). Uz Studenac, EI u vlasništvu ima i Pan-pek. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design