HGK obilježila Svjetski dan poduzetnica

In Konferencije / savjetovanja
poduzetnice

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split obilježila je jučer u splitskoj Komori Svjetski dan poduzetnica, prigodom čega su dodijeljene nagrade najuspješnijoj poduzetnici, menadžerici i poduzetnici u domeni socijalnog poduzetništva u 2018. godini.

”U zakonskoj podlozi koja ženama jamči identično pravo na osnivanje tvrtke, jednakost plaća, vodeća mjesta u tvrtkama i upravljanje imovinom Hrvatska dobro stoji, međutim, s druge strane u Hrvatskoj žene drže tek svaku petu tvrtku. Današnje nagrađene poduzetnice i menadžerice inspiracija su za sve one koje se tek trebaju odvažiti, a HGK se pri tom zalaže za okruženje koje će poduzetništvo žena, povrh svih tereta s kojima se svaki poduzetnik nosi, lišiti dodatnih tereta”, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović.

‘’Udio žena u vlasništvu trgovačkih društava u Hrvatskoj rastao je od 2010. godine naovamo od 17,3% do 21,9%, koliko je iznosio u 2017. godini, te lagano raste i dalje. Potencijal žena u poduzetništvu u vremenima koja dolaze dragocjen je za svako društvo, jer žene u poslovanju ne stavljaju profit na prvo mjesto već osobu i međuljudske odnose” poručila je predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Dragica Jerkov.

Poduzetnicom godine proglašena je Branka Babić, direktorica tvrtke Infos iz Splita. Tvrtku Infos, koja se bavi izradom informatičkih rješenja, Branka Babić je zajedno s partnerima osnovala 1991. godine, a već sredinom 90-ih tvrtka se svrstava u vodeće informatičke tvrtke u Hrvatskoj. Poduzetna i sklona poslovnim izazovima Babić prije pet godina otvara još jednu tvrtku, Herbium d.o.o., u sasvim drugoj djelatnosti, području prirodnog liječenja, koja također uspješno posluje i polako širi svoje poslovanje.

Nagradu za menadžericu godine dobila je Mirna Lončar Stražičić, predsjednica uprave Ville Dubrovnik iz Dubrovnika. Mirna Lončar Stražičić je gotovo cijeli svoj radni vijek posvetila radu u turizmu da bi 2011. godine postala predsjednica uprave Ville Dubrovnik, jednog od najekskluzivnijih i najnagrađivanijih hrvatskih boutique hotela. Villa Dubrovnik, sa svojim spektakularnim pogledom na Dubrovačke zidine i Lokrum, jedan je od najluksuznijih hrvatskih hotela, dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja te redovito na vrhu popisa najboljih.

Poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva je Katica Ercegović, osnivačica Dječjeg vrtića Osmijeh iz Šibenika. Nakon dugogodišnjeg rada kao odgajateljica i mentorica u Gradskim vrtićima Šibenik Katica Ercegović je 2004. godine osnovala privatnu predškolsku ustanovu, s vizijom mjesta koje će osigurati poticajno okruženje za djecu te biti po mjeri djeteta. Ove godine Dječjem vrtiću Osmijeh su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt ”I ti imaš razloga za osmijeh”, kojim se putem prilagođavanja radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja omogućava usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Nagradu je dobitnici uručila potpredsjednica HGK, Mirjana Čagalj.

Od ove godine nagrada za socijalnu poduzetnicu nosi ime Jadranke Radovanić, osnivačice i u dva mandate predsjednice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, koja je godinama snažno radila na poticanju i jačanju poduzetništva žena.

Svjetski dan poduzetnica Krug obilježava od 2002. s ciljem promocije i razvoja poduzetništva žena, a ovogodišnja proslava održana je u HGK – Županijskoj komori Split pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design