Horvat: Jačati međuresornu suradnju svih dionika politike zaštite potrošača

In Potrošači
horvat

Ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je u petak, prilikom bilateralnog sastanka s europskim povjerenikom za pravosuđe Didierom Reyndersom, da će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a jačati međuresorna suradnja svih dionika politike zaštite potrošača.

“Vjerujem da dijelimo uvjerenje kako je konkurentno unutarnje tržište temeljno jamstvo novih prilika za stvaralački potencijal europskih poduzetnika te dobrobiti potrošača. U tom smislu, za vrijeme predsjedanja jačat ćemo međuresornu suradnju svih dionika politike zaštite potrošača“, prenosi se izjava ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata u objavi na internetskim stranicama Ministarstva.

Horvat ističe da je nastavak rada na pitanjima zaštite potrošača jedan od temeljnih zadataka u okviru hrvatskog prioriteta Europe koja se razvija, a sve s ciljem podizanja svijesti građana o pravima koja imaju kao potrošači, kao i načinima njihova ostvarenja.

Kaže kako će u tu svrhu hrvatsko predsjedništvo organizirati niz događaja s ciljem poticanja međusobne suradnje tijela nadležnih za potrošačku politiku i primjenu potrošačkog zakonodavstva.

Vezano uz planirane zakonodavne aktivnosti u okviru Vijeća Europske unije, Horvat naglašava kako će hrvatsko predsjedništvo nastaviti raditi na zakonodavstvu koje se odnosi na zaštitu kolektivnih interesa potrošača (udružne tužbe).

Povjerenik Reynders rekao je kako će Komisija poduprijeti sve navedene aktivnosti, dodajući kako je dobro da se uključuju različiti dionici u problematiku zaštite potrošača, čiji je utjecaj vidljiv u raznim politikama, poput digitalizacije gospodarstva i umjetne inteligencije.

Glavni događaj vezan uz politiku zaštite potrošača bit će neformalni ministarski dijalog „Future 5.0 Agenda“, koji će se održati 26. i 27. ožujka 2020. u Zagrebu ,najavljuju iz Ministarstva, napominjući da će tom sastanku prethoditi i dvodnevni godišnji sastanak Mreže Europskih potrošačkih centara pod nazivom “ECC – Net Cooperation Day”, čije održavanje je planirano za 24. i 25. ožujka.

Također, 25. ožujka u Zagrebu je predviđeno i održavanje sastanka CPN mreže – Consumer Protection Network, dok će se Europski dan potrošača održati 18. lipnja ove godine, isto u Zagrebu, dodaje se.

Iz Ministarstva poručuju da je prioritet svakog od spomenutih događanja intenzivnije uključivanje mladih u provedbu politike zaštite potrošača. Kroz uključivanje akademske zajednice i studenata u provedbu projekta informiranja i edukacije potrošača želi se podignuti svijest i educirati mlade o potrošačkoj politici, kako bi učinkovitije upravljali rizicima, stoji u objavi. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design