HPB uputio obvezujuću ponudu za kupnju Jadranske banke

In Bankarstvo
vuic

Hrvatska poštanska banka (HPB) u petak je objavila da je Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) uputila obvezujuću ponudu za kupnju Jadranske banke.

HPB ima namjeru preuzeti vlasnički udio u Jadranskoj banci te je 20. travnja uputila obvezujuću ponudu za kupnju i prijenos dionica postojećem većinskom vlasniku Jadranske banke – Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, objavili su iz HPB-a putem Zagrebačke burze.

“Za potrebe provedbe moguće transakcije potrebno je ishoditi i odobrenja, pa je ponuda u tom smislu uvjetovana prethodnom suglasnosti regulatora, ali i prethodnim suglasnostima Nadzornog odbora i Glavne skupštine HPB”, navodi se u objavi.

Dionice Jadranske banke nisu uvrštene na tržište pa će transakcija biti provedena izvan burze, a kako prema Zakonu o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava DAB predstavlja i manjinske dioničare Jadranske banke, HPB nije u obvezi objaviti javnu ponudu za preuzimanje, zaključuje se u objavi HPB-a.

DAB je početkom listopada 2015. godine otvorio sanacijski postupak nad Jadranskom bankom.

Sredinom veljače prošle godine DAB je objavio javni poziv za kupnju stopostotnog udjela u Jadranskoj banci, a rok za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju Jadranske banke istekao je u svibnju 2017. godine.

HPB je u rujnu prošle godine objavio da će provesti dubinsko snimanje radi potencijalnog stjecanja Jadranske banke, a predsjednik Uprave HPB-a je krajem prošle godine izjavio da su pregovori oko preuzimanja Jadranske banke u završnoj fazi. “Jadranska banka nam je interesantna i zbog tržišta u Dalmaciji i zato što mislimo da je to mala i dobro očišćena banka. Potencijalno preuzimanje drugih manjih banaka je moguće, ali nam nije primarno i nije nam osnovni fokus”, istaknuo je tada Vuić. (H)

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design