Hrvatska obrtnička komora i Hrvatski izvoznici potpisali Sporazum o suradnji

In Izvoz
hrvatska_obrtnicka_komora

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Hrvatskim izvoznicima (HIZ), koji su 12. prosinca u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, HOK i HIZ su dogovorili programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu.

Ovaj će Sporazum pomoći hrvatskim obrtnicima i izvoznicima da ojačaju konkurentnost na međunarodnom tržištu. Hrvatska obrtnička komora u partnerstvu s Hrvatskim izvoznicima obavezuje se da će, pružati pomoć i brinuti za prava svojih članova, kako bi se uz obostrano informiranje i educiranje mogla proširiti mogućnost izvoza i osvojiti nova tržišta,“ rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

hizSporazum će omogućiti da se zajednička znanja i iskustva stave na raspolaganje svim članovima HOK-a i HIZ-a, jer vjerujemo da su obrtnici potencijalni izvoznici, te da zajedničkim snagama možemo utjecati na daljnji rast gospodarstva RH. Kako bi naša suradnja bila što tješnja, odlučili smo smanjiti mjesečnu članarinu HIZ-a za obrtnike. Nadamo se da će ovaj Sporazum posebice olakšati prirodan smjer širenja tržišta Republike Hrvatske unutar EU prema zemljama Srednje Europe“, rekao je predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago.

Sporazumom je predviđeno zajedničko organiziranje predavanja, okruglih stolova i radionica za članove HOK-a i HIZ-a te suradnja u edukativnim programima i projektima. Ujedno, HOK i HIZ će preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije, a osim toga će, kada god bude bilo potrebno, zajednički nastupati prema nadležnim državnim institucijama.

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design