Hrvatski Telekom najbolja mobilna mreža u Hrvatskoj

In Tvrtke i tržišta
Drilo

Hrvatski Telekom drugu je godinu zaredom osvojio certifikat P3 – Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, dodatno potvrđujući vodeću poziciju na tržištu. Certifikat P3 uzima se kao svojevrsni standard mjerenja kvalitete mreže i zadovoljstva korisnika telekom operatera diljem svijeta, a u tom kontekstu upravo se mobilna mreža HT-a nalazi među deset najboljih mobilnih mreža u čitavom svijetu.

Hrvatski Telekom u ovom je mjerenju ostvario najbolji rezultat u povijesti mjerenja P3 u Hrvatskoj te je s visokih 948 od mogućih 1000 bodova dodatno potvrdio kako se vodi ciljem pružanja najkvalitetnije mreže svakom krajnjem korisniku. To dokazuje poseban segment istraživanja koji obuhvaća prikupljanje informacija o ponašanju mreže prilikom raznih korisničkih aktivnosti, u stvarnim uvjetima, bez angažmana korisnika prilikom mjerenja i bez mogućnosti manipulacije prikupljenim podacima. Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma pokazala je najbolji performans za vrijeme komunikacije korisnika koristeći vlastite mobilne uređaje.

Istraživanje je provodila kompanija P3 Communications krajem studenog i početkom prosinca 2018. godine u različitim vremenskim uvjetima, na područjima 25 gradova te brojnih prometnica. Certifikat P3 – Best in Test potvrdio je izvrsnost mobilne mreže HT-a u podatkovnoj usluzi te u ključnim segmentima korisničkoga iskustva – u brzini surfanja i korištenja aplikacija, kvaliteti zvuka i pokrivenosti. Ovaj certifikat potvrdio je da Hrvatski Telekom svojim korisnicima pruža najveću i najkvalitetniju pokrivenost 4G mrežom te omogućava korištenje 4G mreže na najširem području mjerenja P3 diljem Hrvatske.

„Ulaganje u budućnost mobilne mreže iznimno je važno za budućnost gospodarstva i čitavog društva. Sve aktivnosti kojima se u HT-u bavimo jasno vode ka povezivanju Hrvatske najboljom mrežom. Ponosni smo što je upravo HT tehnološki lider i predvodnik digitalne transformacije društva. To je rezultat činjenice da smo najveći privatni investitor u Hrvatskoj. Uz iznimne rezultate koje konstantno ostvarujemo na domaćem tržištu, čast nam je što je naša mobilna mreža među deset najboljih u svijetu i druga najkvalitetnija unutar DT grupe. Rezultati u kvaliteti mobilne mreže koje smo ove godine ostvarili na domaćem i europskom tržištu dokazuju ispravnost našeg pristupa“, istaknuo je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Ovogodišnji certifikat od posebne je važnosti za Hrvatski Telekom i njegove korisnike jer je prošle godine započela modernizacija kompletne mobilne mreže diljem zemlje, upravo s ciljem dodatnog iskoraka u kvaliteti mobilne usluge.

Vrijednost investicija u poboljšanje mobilne mreže u prošloj i ovoj godini premašit će milijardu kuna. Fokus je na modernizaciji radijske mreže prema SRAN konceptu – tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G, 4G i 5G mreže na istoj opremi, višestruko povećava kapacitet 4G mreže i osigurava funkcionalnost Interneta stvari (IoT). Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost mreže, troši manje energije, a cilj svih aktivnosti koje su se provodile jest omogućiti uvođenje 5G mreže čim se za istu dodijeli potreban radiofrekvencijski spektar.

Trenutan rezultat je potpuno modernizirana mreža u čitavoj Istri, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu, a do kraja tekuće godine cilj je i ostale dijelove Hrvatske na isti način potpuno pripremiti za implementaciju 5G tehnologije. Uvođenje 5G mreže omogućit će transformaciju čitavog društva na način da će otvoriti spektar dodatnih mogućnosti korištenja mobilnih tehnologija koje će promijeniti živote ljudi nabolje i unaprijediti gospodarstvo.

Sukladno tehnološkom napretku i potrebama korisnika, modernizacija mreže osigurava kapacitete za konvergentne usluge pristupa, kombinirajući resurse i kapacitete mobilne i fiksne mreže za pružanje usluga pristupa internetu velikim brzinama. Hrvatski Telekom tako će i ove godine nastaviti s procesom omogućavanja većih brzina korisnicima fiksnoga interneta na lokacijama gdje trenutno nije moguće pružiti više od 4 i 10 megabita u sekundi. Rješenje je u hibridnoj tehnologiji koja putem mobilne mreže korisnicima fiksnog interneta omogućava brzine i do 30 megabita u sekundi.

Istraživanje kompanije P3 Communication međunarodno je priznato neovisno istraživanje mobilnih mreža koje se temelji na realnoj usporedbi svih konkurenata određenog tržišta, a certifikat P3 – Best in Test dokaz je izvrsnosti pojedine mobilne mreže. Ove godine testiranje je obuhvatilo 120 mobilnih mreža diljem svijeta. Jedinstvena metodologija testiranja P3 smatra se standardom industrije u više od 80 zemalja svijeta, mjereći kvalitetu mobilne mreže u kategorijama glasovnih i podatkovnih usluga te korisničko iskustvo prilikom korištenja mreže.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design