HTZ: Uspješna promocija Hrvatske kao destinacije poslovnog turizma u srcu Pariza

In Konferencije / savjetovanja
turizam - hotel

U Parizu je u četvrtak održana specijalizirana MICE radionica kako bi se uspostavila poslovna suradnja hrvatskih i francuskih turističkih subjekata, a Hrvatska promovirala kao atraktivna destinacija poslovnog turizma, izvijestili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice.

Radionici održanoj u prostoru Les salons Hoche, u neposrednoj blizini Trijumfalne kapije i Elizejskih poljana, odazvao se maksimalan broj hrvatskih subjekata, među kojima su brojne specijalizirane DMC agencije, ali i brojni hotelski lanci.

“Veseli nas veliki interes francuskog tržišta za segment poslovnog turizma Hrvatske. Upravo takav format radionica na kojima se spajaju predstavnici hrvatske i francuske turističke industrije predstavlja kvalitetan način prezentacije svega onoga što Hrvatska ima za ponuditi u poslovnom turizmu”, rekla je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Naglasila je kako je prednost poslovnog turizma u tome što se putovanja odvijaju tijekom cijele godine, a potrošnja takvih gostiju je dva i više puta veća.

“Ne treba zaboraviti ni transfer znanja kao produkt brojnih poslovnih skupova te vrlo često korištenje premium ponude i usluga. Hrvatske kongresne destinacije imaju vrlo razvijenu infrastrukturu za manje i srednje poslovne skupove, a za incentive putovanja idealne su gotovo sve hrvatske destinacije“, dodala je.

Potencijale poslovnog segmenta na razini destinacija zainteresiranoj su javnosti u sklopu radionice predstavili Kongresni i incentiv odjeli Opatije, Dubrovnika i Zagreba, čime je na francuskom tržištu po prvi put predstavljena cjelovita MICE ponuda Hrvatske.

Uz rekordan broj hrvatskih sudionika, radionica, koja je održana u suradnji Kongresnog odjela HTZ-a i Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, privukla je i 60-ak najznačajnijih francuskih agencija specijaliziranih za ovaj segment, kao što su EGG, Eventeam, Overcome, Phenomene, Xplore, The blue Yellow i dr.

Specifičnosti hrvatske MICE ponude francuskim partnerima predstavljene su i putem digitalne brošure s jedinstvenim QR kodom i pregledom cjelokupne poslovne ponude Hrvatske.

Predstavljen je i dio hrvatske eno-gastronomske scene pa su tako, osim promotivnih materijala, brošura i hrvatskih suvenira, MICE buyeri dobili i nagrađivano istarsko maslinovo ulje, a održana je i degustacija kvalitetnih vina različitih vinskih regija Hrvatske.

Iz HTZ-a su podsjetili da su francuski turisti tijekom 2022. u Hrvatskoj ostvarili gotovo 40 posto više dolazaka i noćenja u usporedbi s prošlom godinom, čime su se i značajno približili trendovima iz 2019.

Ako ne bude značajnijih poremećaja na tržištima, u idućoj se godini očekuje dostizanje predpandemijskih brojki s francuskog tržišta, priopćili su iz HTZ-a. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design