Priznanja i nagrade tvrtkama za rezultate u promicanju sigurnosti i zdravlja

In Konferencije / savjetovanja
zirs

U organizaciji znanstveno-stručnog časopisa “Sigurnost”, i partnera; Zavoda za istaživanje i razvoj sigurnosti (ZIRS) i Udruge za promicanje zaštite (UPZ), tradicionalna 22. godišnja Konferenciju „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“, održati će se 8. prosinca 2022. u Kongresnom centru Hotela Antunović, u Zagrebu.

Program uključuje i mogućnost sudjelovanja na četiri tematske radionice koje će se održati kao sastavni dio konferencije 7 i 9.prosinca.
Uz poruku „Znanje je moć, u zauzimanju za sigurno i zdravo radno okruženje !“, program konferencije i sadržaj radionica dizajniran je za širok krug ključnih dionika; poslodavace,rukovoditelje na svim razinama ,predstsvnike sindikata, radničkih vijeća, povjerenike radnika za zaštitu na radu, inspektore, stručnjake sigurnosti i zdravstvene djelatnike koji imaju obveze, odgovornosti i interese za razvoj sigurnosti i zdravlja na radu.

Na ovogodišnjoj Konferenciji najavljeno je niz noviteta, koji ovaj događaj na kraju ove i uoči predstojeće godine s pravom stavlja u središte interesa.

Konferencija će biti jedinstvena prilika za inormiranje iz „prve ruke“ o aktivnostima Europskog parlamenta u promicanju sigurnih i zdravih radnih uvjeta; kako se prijaviti za sredstava EU fondova za unapređivanje sigurnosti i zdravlja na radu; kakvi su nalazi i postupanje u praksi inspekcije za zaštitu na radu; kako organizirati siguran rad u kućnom uredu; kako primijeniti novu normu ISO u obveznoj procjeni psihosocijalnih rizika na mjestu rada; kakva je sudska praksa vezana za odgovornost poslodavca za štetu na radu; koje su granice nadzora i zaštite privatnosti kod korištenja digitalne tehnologije u radnom prostoru;kako stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima mogu doprinijeti sigurnosti i zdravlju zaposlenih te kako u promijenjenom svijetu rada uskladiti interakciju čovjeka i robota.

Predavači pojedinih tema i voditelji radionica su renomirani stručnjaci u svojim područjima iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.
Osim stručnih izlaganja, na Konferenciji će predstavnici najvažnijih dionika (ministarstva za rad, inspekcije zaštite na radu, poslodavaca, sindikata,medicine rada, stručnjaka za zaštitu na radu i organizatora ) na okruglom stolu u otvorenom dijalogu iznijeti poglede na probleme i prioritete u ostvarivanju sigurnog i zdravog radnog okruženja u slijedećoj godini.

Novost je i da će se na ovogodišnjoj konferenciji dodjeliti i godišnje nagrade za ostvarena iznimna i vrijedna postignuća u području sigurnosti i zdravlja na radu tvrtkama; Carrier d.o.o., Lidl d.o.o., DM – Drogerie markt d.o.o., istaknutim pojedincima; prim.dr.sc. Mariji Zavalić, prim.dr.sc. Ani Bogadi Šare, dipl.ing.str. Nenadu Puljiću i doc.dr.sc. Josipi Nakić.

Posebna nagrada za promicanje sigurnosti i zdravlja na radu u televizijskom novinarstvu dodjeliti će se Barbari Majstorović Ivezić , za prilog u emisiji Provjereno TV Nova.

Priznanja će primiti za najbolje završe radove studenti studija zaštite i sigurnosti u Karlovcu, Rijeci i Sisku.

U ozračju zagrebačkog adventa za nazočne sudionike na konferenciji bit će priređena nagradna igra i praktične nagrade, a za sve zainteresirane koji ne mogu osobno prisustvovati Konferenciji, i/ili radioncama organizirano je i online praćenje.

Osigurane su i brojne pogodnosti za sudionike konferencije;popusti na kotizaciju za prijave do 1.12.2022. ,zatim, popustza pretplatnike časopisa Sigurnost, popuste za članove partnerskih organizacija (udruga poslodavaca i sindikata, strukovnih komora i udruga);povoljan paket koji uključuje kotizaciju i jednogodišnju pretplatu na časopis Sigurnost, poseban popust za studente uz mentorstvo i praktičan rad,popust za sve sudionike konferencije na slijedeću uslugu partnera konferencije tvrtke ZIRS, i druge povoljnosti.

Prijava i sudjelovanje na Konferenciji prilika je i za redovito osposobljavanje i usavršavanje poslodavaca, njihovih ovlaštenika, povjerenika radnika za zaštitna radu, članova radničkih vijeća (ili sindikalnih povjerenika koji su preuzeli tu dužnost), stručnjaka za zaštitu na radu, članova strukovnih komora, kao i svih drugih koji osjećaju obvezu i potrebu stjecanja novih spoznaja o sigurnosti i zdravlju na radu, kao području od posebnog društvenog interesa.

Sve potrebne informacije o konferenciji i pratećim aktivnostima dostupne su na www.skup-znr.zirs.hr

Vitomir Begović

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design