HUP pozdravlja popuštanje mjera

In Porezi / zakoni
Damir Zoric HUP

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravila je u srijedu popuštanje epidemioloških mjera, očekujući da će one olakšati obavljanje poslovne aktivnosti mnogim poduzetnicima i obrtnicima te se nada da će se popuštanje nastaviti.

U HUP-u smatraju i da bi ugostiteljskim objektima koji poslužuju samo piće trebalo omogućiti rad na isti način kao i njihovim konkurentima.

“Ne vidimo razloga da se uz dopuštanje privatnih okupljanja i svečanosti zabranjuje rad caffe-barovima koji ipak, za razliku od prethodno navedenih, imaju ograničen broj mjesta u svojim objektima i koji su pokazali i u dosadašnjoj krizi da poštuju sve propisane epidemiološke mjere zaštite”, kažu poslodavci.

HUP smatra da mjere pomoći gospodarstvu treba zadržati dok se god razina prihoda ne vrati na približnu razinu predpandemijskog razdoblja, upozoravajući da će bez obzira na mogućnost poslovanja, mnoge tvrtke tek za nekoliko mjeseci doći do svojih uobičajenih prihoda, pa je važno zauzdati mogućnost lančane nelikvidnosti.

To se, kako navode u HUP-u, ponajviše tiče mikro i malih poduzeća koja čine osnovu gospodarstva, napose jer su upravo ona najviše ugrožena privremenim zatvaranjem ili ograničenim poslovanjem zbog ovisnosti o svježem priljevu gotovog novca u poslovanju.

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je danas da od petka, 28. svibnja, u Hrvatskoj na snagu stupaju ublažene mjere protiv koronavirusa, dozvoljava se okupljanje više od 100 ljudi i ukida zabrana privatnih okupljanja, a javna okupljanja će moći trajati do 23 sata.

Mjere će vrijediti do polovice lipnja. Dopušta se rad restorana i usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, dok kafići i objekti koji poslužuju samo pića i dalje mogu raditi samo na otvorenom. (H)

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design