Jamnica ostvarila u prvom tromjesečju dobit prije oporezivanja od 21,6 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
jana

Jamnica je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila 21,6 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, za razliku od istog razdoblja lani kada je iskazan gubitak prije oporezivanja od 23,5 milijuna kuna, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog financijskog izvješća Jamnice objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U prvom tromjesečju Jamnica je ostvarila ukupan prihod od 215,3 milijuna kuna, što je 13 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Smanjenje ukupnih prihoda, kako navode iz tvrtke, najvećim je dijelom posljedica smanjenja financijskih prihoda zbog smanjenja prihoda od kamata budući se od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, odnosno 10. travnja 2017., ne obračunavaju kamate na potraživanja nastala prije otvaranja postupka.

Poslovni prihodi su smanjeni šest posto, na 212,4 milijuna kuna, a pad je posljedica gubitka distribucije Red bull-a i dijela asortimana vina kao i loših vremenskih uvjeta u prvom kvartalu ove godine.

Prihodi od prodaje su iznosili 211,2 milijuna kuna i smanjeni su 6,1 posto

Ukupni rashodi Jamnice u prvom su tromjesečju prema istom razdoblju lani smanjeni 29 posto, na 193,6 milijuna kuna. Na smanjenje ukupnih rashoda najvećim je dijelom utjecao ispravak vrijednosti potraživanja od povezanih društava koja je Jamnica provela u prvom tromjesečju lani u iznosu od 69,2 milijuna kuna, navodi se u izvještaju poslovodstva Jamnice.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je Grupa Jamnica u prvom tromjesečju ostvarila ukupne prihode od 428,3 milijuna kuna, ukupne rashode od 404,9 milijuna kuna te dobit prije oporezivanja od 23,3 milijuna kuna. (H)

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design