Končar D&ST kupio 74 posto poljske tvrtke za proizvodnju transformatora

In Izvoz
koncar

Tvrtka Končar – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) potpisala je ugovor o stjecanju većinskoga, 74 postotnog vlasničkog udjela u poljskoj tvrtki Power Engineering Transformatory (PET) iz Czerwonaka, koje proizvodi i prodaje transformatore isključivo na poljskom tržištu, objavljeno je u ponedjeljak iz Končar Elektoindustrije.

Power Engineering Transformatory bavi se dizajnom, proizvodnjom, plasmanom i servisiranjem srednje energetskih transformatora snage do 63 megavoltampera (MVA) i napona do 145 kilovolta (kV), a zapošljava šezdesetak djelatnika, navode iz Končara, ne iznoseći podatke o vrijednosti transakcije.

“Ovim ugovorom Končar D&ST stječe 74 posto udjela, a ulaganje će se namijeniti za nabavu nove opreme, restrukturiranje i modernizaciju tvornice te ljudske potencijale. Osim financijskoga dijela, Končar D&ST će uložiti i svoj know-how te time potpomognuti daljnji razvoj i stvaranje moderne i konkurentne tvornice srednje energetskih transformatora u Poljskoj, s očekivanim povratom ulaganja kroz srednjoročno razdoblje”, ističu iz Končara.

Dodaju i da je, s obzirom na pozitivne gospodarske pokazatelje za Poljsku – godišnju stopu rasta BDP-a za 3,9 posto, najvišu od svih članica zemalja EU, te ispodprosječnu stopu nezaposlenosti od 5,3 posto, ali i gospodarski razvitak te važan položaj Poljske, Končar D&ST u ovome iskoraku na strano tržište, po prvi puta u vlasničkom obliku, prepoznao poslovno dobru priliku.

Predsjednik Uprave Končar D&ST-a Ivan Klapan tom je prigodom izjavo kako je potpisivanje ovog ugovora rezultat strateškog planiranja za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

“Ulaskom na poljsko tržište u vlasničkom obliku olakšan nam je prodor na relativno nedostupna nova tržišta. Također nas veseli prenošenje naših znanja i iskustava ljudima i poduzeću za koje držimo da posjeduju ozbiljan poslovni, ljudski i tržišni potencijal”, istaknuo je Klapan.

Končar D&ST je tvrtka iz sastava grupe Končar za dizajn, proizvodnju, prodaju i servis distributivnih uljnih transformatora snage do 8 MVA i 36 kV, srednje energetskih transformatora do 100 MVA i 170 kV te specijalnih transformatora do 8 MVA i 36 kV.

Iz Končara pritom ističu da ta tvrtka posljednjih 15 godina bilježi značajan rast poslovanja te je u tom razdoblju provedeno je nekoliko investicijskih ciklusa koji su omogućili tehnološki razvoj i jačanje ljudskih potencijala. U posljednjih deset godina prihodi tvrtke rasli su po prosječnoj godišnjoj stopi od 8,4 posto, s 388 milijuna kuna na 869 milijuna kuna u 2016., dok je broj zaposlenih istodobno porastao s 294 na 530. (H)

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design