Konzum ulaže više od 100 milijuna kuna u povećanje plaća svojih zaposlenika

In Zaposlenost / plaće
konzum

Povećanje plaće za više od 9.000 zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici.

Više od 100 milijuna kuna uložit će Konzum u novo povećanje plaća većine svojih zaposlenika pa će početkom 2022. veće plaće dobiti više od 9.000 zaposlenih u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici. To novo veliko Konzumovo ulaganje u zaposlenike rezultat je kvalitetne suradnje i dogovora sa socijalnim partnerima i Fortenova grupom u okviru koje Konzum posluje.

„Na trudu i doprinosu naših zaposlenika temelje se svi naši poslovni uspjesi. Posebno sam ponosan na to da se naši ljudi iz godine u godinu dokazuju kao najbolji i najveći maloprodajni tim u Hrvatskoj. Snaga Konzumovog tima se najkvalitetnije mjeri znanjem, iskustvom, inovativnošću, poznavanjem naših kupaca te velikom sposobnošću prilagodbe i brzim reakcijama u dinamičnom okruženju u kojem poslujemo. Upravo zato smo usmjereni na stalno povećanje njihovih prava i pogodnosti kao i na unapređenje ukupnih uvjeta rada u kompaniji. Vjerujem da ovim novim povećanjem plaća na najbolji način pokazujemo našu zahvalnost za ogroman posao koji se svakodnevno obavlja u Konzumu, a ujedno je to i najbolji blagdanski poklon za naše zaposlenike i njihove obitelji“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Ujedno, Konzum uvodi i novi, jednostavniji i još transparentniji način obračuna plaća u bruto iznosu naspram dosadašnjeg obračuna plaća temeljem koeficijenata.

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske pozdravlja povećanje plaća zaposlenicima Konzuma kao važnu i vrlo pozitivnu promjenu. “Sindikat trgovine Hrvatske je ostvario kvalitetan socijalni dijalog u Konzumu. Nakon Kolektivnog ugovora, sklopljenog početkom ove godine, Konzum je napravio značajne iskorake u pogledu materijalnih prava radnika. Uz to što će se od siječnja 2022. povećati plaće zaposlenicima Konzuma, promijeniti će se i način obračuna plaća“ – izjavila je Zlatica Štulić.

Najnovije povećanje plaća, nastavak je sustavnih nastojanja Konzuma da zaposlenicima osigura još bolje uvjete rada. Tijekom proteklih godina u Konzumu su već bile povećavane plaće i podizane naknade, a uz to se redovito isplaćuju i božićnica, uskrsnica i regres, dar za dijete, jubilarne nagrade, naknada za novorođenče, naknada za topli obrok, prijevoz i nagrada za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, poklon za djecu, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design