Kraš d.d., Kandit d.o.o. i Zvečevo d.d. imaju udio od 98 % u konditorskoj industriji u 2015. godini

In Tvrtke i tržišta
kraš

U 2015. godini, u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda (NKD 10.82), poslovalo je 14 poduzetnika, kod kojih je bilo zaposleno 2233 radnika, što je više za 2 % u odnosu na prethodnu, 2014. godinu.

Poduzetnici u navedenoj djelatnosti iskazali su u 2015. godini negativan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 7,7 milijuna kuna, što je dvostruko manje u odnosu na 2014. godinu kada je neto gubitak iznosio 14,9 milijuna kuna. Od 14 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda, s dobiti je poslovalo njih šest.

Ukupan prihod poduzetnika promatrane djelatnosti ostvaren u 2015. godini iznosio je 1,3 milijarde kuna, što je za 5,5 % više nego u 2014. godini. Najveće prihode u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda ostvarilo je društvo KRAŠ d.d., u iznosu od 892,8 milijuna kuna, što čini udio u ukupnim prihodima razreda djelatnosti od 66,6 %.

KRAŠ d.d. zapošljavao je 1486 radnika (66,5 %) od ukupno 2233 zaposlenih u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda. KANDIT d.o.o. prvi je prema produktivnosti rada sa 761.567 kuna što je više od prosjeka na razini RH (751.547 kuna).

Prosječna mjesečna obračunata neto plaća (zaposlenih kod poduzetnika u konditorskoj industriji iznosila je 5.415 kuna, što je 2,4 % više u odnosu na prethodno razdoblje te 7,9 % više od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.019 kuna)).

Tome je najviše doprinijelo društvo KRAŠ d.d. s najvećom obračunatom prosječnom mjesečnom neto plaćom zaposlenima, među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda, u iznosu od 6.297 kuna, a prosječna plaća zaposlenih kod dva najveća konkurenta, u društvu KANDIT d.o.o. iznosila je 4.146 kuna, a u društvu ZVEČEVO d.d., 3.391 kunu.

You may also read!

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...
Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka je pozvana u finalizaciju pregovora o kupnji poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe kao preferirani partner. Sukladno tome, Podravka i

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa Podravku izabrala kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design