Važnost inovativnih praksi u društveno odgovornom poslovanju

In DOP
dop

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018.

Hi4CSR logoRiječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Od 30. siječnja do 3. veljače 2017. godine u prostorima RRiF Visoke škole za financijski menadžment u Zagrebu održana je prva petodnevna obrazovna aktivnost unutar projekta na kojoj su sudjelovali svi partneri te u pet dana izmijenili primjere dobrih praksi u sljedećim područjima:
• Nefinancijsko izvješćivanje: implementacija i najbolje prakse
• Ekooznake: informacija ili pomutnja?
• Zapošljavanje osoba s poteškoćama
• Zakonodavstvo hrane i njene higijene
• Poticanje obrade korištenog materijala.

Sljedeća će se obrazovna aktivnost održati u Berlinu od 15. do 19. svibnja 2017. godine na kojoj će se tijekom pet dana, uz pomoć njemačkih stručnjaka, poduzetnika i inovatora razmijenjivati primjeri dobrih praksi kada je riječ o integraciji inovacija u poslovni sektor.

Pri pokretanju poduzeća te u kasnijem poslovnom planiranju poduzetnici vrlo često ne razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti, no integriranjem inovativnih praksi neizbježno se otvaraju nove poslovne mogućnosti te izražajniji pozitivni utjecaj na društvo i okoliš.

Uzevši u obzir strategiju Europe 2020 i Direktivu o nefinancijskom izještavanju 2014/95/EU, u godinama pred nama kompanije će neizbježno morati promišljati inovativnost svojega djelovanja, a upravo će se o ovim temama razgovarati na obrazovnoj aktivnosti u Berlinu.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici www.hi4csr.com

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design