Mepas grupa i Stanić grupa potpisale ugovor o kupoprodaji Maraske

In Strateški savezi
1-maraska

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom d.d. i Koestlinom d.d., članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji Maraske d.d.

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 % dionica Maraske d.d., 45,3 % dionica kupuje od dioničkog društva Koestlin, a 52,90 % od dioničkog društva Saponia. Također, objavit će se i obvezujuća javna ponuda za otkup svih 100 % dionica nakon završetka transakcije sa Saponijom i Koestlinom. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske d.d.

Stanić Beverages renomirani je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa zajedničkim kapacitetom od 150 milijuna litara. Uzdanica Stanić Beveragesa jest brand Juicy, a kupnjom Maraske d.d. Stanić Beverages širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj.

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

„Proces preuzimanja Maraske d.d. počeo je 2020. godine, no zbog pandemije bolesti COVID-19 bio je usporen. Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica Maraske d. d. i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Maraska Zadar ima bogatu povijest, ali, što je još važnije, svijetlu budućnost. Vjerujemo da će sinergija Stanić Beveragesa i Maraske d. d. rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe.

Sa strane kupca za pravno savjetovanje angažirani su Odvjetničko društvo Uskoković & partneri, a za financijsko savjetovanje tvrtka Grubišić & Partneri Korporativne financije. Na strain prodavatelja angažiran je bio Deloitte.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design