Ministrica Vučković u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

In Krediti za poduzetništvo
vuckovic

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, posjetila Krapinsko-zagorsku županiju, pri čemu je u nazočnosti načelnika Općine Krapinske Toplice Ernesta Svažića posjetila lokalna poljoprivredna gospodarstva, održala sastanke s poljoprivrednicima u općinama Mihovljan, Tuhelj i Desinić te obišla rodnu kuću Đure Prejca i mini mljekaru Veronika.

Ministrica poljoprivrede započela je radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji obilaskom OPG-a Mladić čiji je nositelj mladi poljoprivrednik i korisnik mjera Programa ruralnog razvoja u Zlataru, a bavi se uzgojem mliječnih goveda te posjeduje 70 muznih krava – ukupno 140 grla goveda svih kategorija.

Dio mlijeka OPG Mladić plasira direktno krajnjim potrošačima preko 3 mljekomata na području županije, dok ostatak mlijeka isporučuje mljekari „Veronika“ iz Desinića, koju je ministrica Vučković ovom prilikom također obišla. Riječ je o jedinoj mljekari na području Krapinsko-zagorske županije koja danas ima 223 zaposlenika i dnevnu preradu od 27 tisuća litara mlijeka. Mini mljekara „Veronika“ također je korisnik značajnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja, a radi se o investicijama u svrhu modernizacije proizvodnog pogona za preradu mlijeka i izgradnji sunčane elektrane.

Također, ministrica Vučković je u Općini Desinić posjetila rodnu kuću Đure Prejca. Riječ je o još jednom projektu Programa ruralnog razvoja u županiji i investiciji u vrijednosti odobrene potpore 4,5 milijuna kuna putem Mjere 7, čime je omogućena prenamijenjena objekta u spomen kuću i turistički info centar te ostvareno povećanje ekonomske iskoristivosti, povećanje atraktivnosti i na posljetku unaprjeđenje turističke ponude Općine.

„Mjera 7 usmjerena je na razvoj temeljnih usluga i obnovu sela te samim time važna za podizanje kvalitete života stanovnika ruralnih krajeva. Tako je na području Krapinsko-zagorske županije u okviru Mjere 7 ugovoren 71 projekt vrijednosti veće od 241 milijun kuna, što uključuje čak 17 ulaganja u dječje vrtiće, 6 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te 18 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Ukupno je do sada u županiji iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno više od 379 milijuna kuna od 559 milijuna kuna odobrene potpore“, istaknula je ministrica Vučković prilikom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je održala više sastanaka s poljoprivrednicima upravo na temu novih ulaganja u lokalnu infrastrukturu i daljnjih planova za unaprjeđenje lokalne poljoprivredne proizvodnje.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design