Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

In HoReCa
Franck

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za najboljeg baristu u organizaciji Francka na jesen.

Na 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, danas su održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje, a dvojica najboljih sudjelovat će u finalnom regionalnom natjecanju koje se na jesen održava u Zagrebu. Najbolji u velikoj konkurenciji bili su Boris Nevrly iz Pule (Caffe Bar Dvojka) i Milan Penić s otoka Krka (restoran Lantino).

Kvalifikacijsko natjecanje je u dvije faze testiralo sposobnost natjecatelja da u roku od pet minuta pripreme četiri identična napitka na bazi espressa, nakon čega najbolji prolaze u odlučujući krug gdje u roku od tri minute moraju pripremiti tehnički savršenu šalicu cappuccina koristeći Latte Art tehniku. Stručni žiri se u ocjenjivanju natjecatelja vodi pravilima Specialty Coffee Association (SCA), krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve sudionike u industriji kave.

„Franck barističko natjecanje nije samo natjecanje, već i platforma za podizanje razine kvalitete napitaka koji se svakodnevno konzumira u ugostiteljskim objektima. Već tri godine organiziramo ovo natjecanje te primjećujemo sve veći iskorak u barističkom umijeću. Iskrene čestitke najboljima“, rekao je Marijo Karlica, voditelj projekta Franck barističkog natjecanja.

I ove godine u kvalifikacijama je sudjelovalo 50-ak barista iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata u regiji s kojima Franck surađuje. Deset finalista iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine predstavit će svoje vještine, ali i kreativnost u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave, na finalnom natjecanju koje će se, u organizaciji Francka, održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave 1. listopada.

Franck prepoznaje i podržava razvoj barističke scene te u sklopu svoje barističke akademije već dugi niz godina ulaže u edukacije, stalno usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata u suradnji sa svojim partnerima iz HoReCa kanala.

Franck na ovaj način nastoji sustavno podizati ljestvicu u kvaliteti espressa, stvara i prati nove trendove te sustavno ulaže u jačanje svog HoReCa poslovanja u regiji, a natjecanjima poput ovog potvrđuje svoju želju za rastom i ulaganjem u ljude i vrhunsku kvalitetu kave.

You may also read!

Održana konferencija „Održivo financiranje i energetska učinkovitost“

Održana konferencija „Održivo financiranje i energetska učinkovitost“

Svijet se suočava s rastućim klimatskim izazovima i potrebom za ubrzanom dekarbonizacijom, a zgradarstvo se sve jasnije profilira kao

Read More...
Osvojite stipendiju i postanite buduće ESG liderice

Osvojite stipendiju i postanite buduće ESG liderice

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) pokrenuo je natječaj za studentice završnih godina koje žele certifikat i praksu u

Read More...
maja-bogovic

Procjena uskrsne potrošnje

Pozitivni makroekonomski pokazatelji i rast prometa u maloprodaji koji se bilježi od početka godine, sugeriraju da ćemo za predstojeće

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design