Na jesenskom bjelovarskom sajmu više od 400 izlagača

In Sajmovi i izložbe
gudovec

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu se ove godine okupilo više od 400 izlagača iz Hrvatske i još deset zemalja, otvoren je u petak i traje do nedjelje.

Trodnevna sajamska manifestacija odvija se na stotinjak tisuća četvornih metara površine, za četvrtinu više od prethodnog jesenskog sajma, a zemlja-partner je Češka.

U sklopu sajma u Gudovcu pokraj Bjelovara održat će se sajam OPG-ova i Eko sajam, a zbog poskupljenja energenata očekuje se da će posebno atraktivan biti sajam grijanja i obnovljivih izvora energije. U svome šestom izdanju taj se sajam može pohvaliti titulom najvećeg u Hrvatskoj. Tu je i sajam Drvni svijet, kao i sajam opreme za stočarstvo.

Na Državnoj izložbi stoke koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, bit će izloženo oko 400 grla od 180 hrvatskih izlagača uključujući komercijalne, te izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci.

Za razliku od prethodnog sajma, izlagači i posjetitelji sada mogu koristiti i natkrivene površine jer više nema epidemioloških preporuka koje su bitno utjecale na veličinu i posjećenost sajma, a sada su ukinute.

Sajam je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je rekla da se velik dio mjera iz paketa koji je vlada donijela u četvrtak odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju. Izdvojila je i da je u programu ruralnog razvoja ugovoreno 1,2 milijarde kuna, a isplaćeno oko 80 posto ugovorenog iznosa, pri čemu se najveći dio odnosi na investicije.

“S nama su danas oni koji se trude više i, iako su ovo izazovna vremena, imamo se pravo nadati boljoj i jačoj hrvatskoj poljoprivredi”, rekla je ministrica Vučković. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design