Najavljeno ulaganje vrijedno 67 milijuna kuna u Makarskoj

In Novi turistički kapaciteti
makarska

Hotel Dalmacija ulazi u [PLACESHOTEL] by Valamar brend.

Nadzorni odbor Imperial Riviere d.d. odobrio je 67 milijuna kuna ulaganja u repozicioniranje hotela Dalmacija u Makarskoj u [PLACESHOTEL] by Valamar. Investicija predstavlja nastavak najavljenog petogodišnjeg ciklusa ulaganja u hrvatski turizam u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna koji su zajednički pokrenuli AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera.

Nakon uspješne privatizacije poduzeća Imperial i Hoteli Makarska, te kasnijeg pripajanja i povećanja kapitala u Imperial Rivieri, u proteklom periodu izvršene su investicije u ukupnom iznosu od 580 milijuna kuna te su repozicionirani: hoteli Parentino, Meteor, Padova, Imperial i kamp Padova. Covid kriza privremeno je zaustavila i usporila plan ulaganja zbog čega su investicije započete 2019. godine finalizirane tek u 2021. godini. Odobrenje ulaganja u hotel Dalmacija predstavlja djelomičan restart investicijskog ciklusa. Turistička sezona pokazala je potencijal brzog pokretanja hrvatskog turizma te priliku za daljnji rast i razvoj turizma visoke dodane vrijednosti.

Ulaganjem od 67 milijuna kuna, hotel Dalmacija doživjet će kompletnu rekonstrukciju i preuređenje u skladu sa standardima Valamar [PLACES] brenda. Hotel Dalmacija u Makarskoj će od iduće sezone postati drugi hotel koji posluje pod Valamar [PLACES] brendom. Novi koncept dizajniran je za moderne putnike koji traže slobodu izbora, moderni dizajn i autentično iskustvo destinacije uz puno poštovanje prema prirodi i okruženju.

Imperial Riviera u svom portfelju ima sedam hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab, Poreč i Makarska, što ukupno čini 3.498 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat gotovo 10.000 gostiju. Valamar Riviera d.d. je od 2016. godine zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem cjelokupnog portfelja.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design