Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao “korona free”

In Iz svijeta
oktoberfest

Tiražne njemačke novine Bild objavile su kako bi njemački turisti ovo ljeto mogli u Hrvatsku, jer se počela pozicionirati kao “korona free” destinacija, prenose iz Hrvatske udruge turizma (HUT), čiji direktor Veljko Ostojić to ocjenjuje izuzetno dobrom viješću za hrvatski turizam.

Prenoseći članak iz Bilda u kojem se spominje mogućnost turističkog putovanja Nijemaca u Hrvatsku, objavljenom u četvrtak ovog tjedna, iz HUT-a izdvajaju da je njemački ministar za gospodarsku suradnju i razvoj Gerd Muller najavio da će putovanja izvan Njemačke biti omogućena.

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nijemaca – Italija, Španjolska i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja, a da bi ih Hrvatska mogla više privući jer se, kako pišu te novine, počela pozicionirati kao “korona free” destinacija.

U članku se prenose izjave direktora njemačkog predstavništva HTZ-a Romea Draghicchia, koji je istaknuo da u Hrvatskoj postoji mogućnost za osiguranje turizma uz uvjete fizičkog distanciranja, kao i da će do kraja svibnja hrvatske vlasti donijeti nove odluke o putovanju u zemlju.

“To je izuzetno dobra vijest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći dio turističkog prometa mogao ostvariti automobilima. U tom je smislu Hrvatska kao autodestinacija u prednosti, pogotovo jer je još neizvjesno kako će se organizirati avionski promet”, komentira Ostojić za Hinu.

Naglašavaći kako se sektor nada brzom dogovoru o regulaciji putovanja sa zemljama bližeg okruženja, poručuje da su turistički djelatnici već veliki dio priprema odradili te sada čekaju detaljne upute epidemiologa kako bi turistički objekti mogli početi s radom.

Predsjednik njemačkog udruženja putničkih agencija Norbert Fiebig kritizirao je izjave o potpunom otkazivanju ljetovanja izvan granica Njemačke, poručujuči da je važno donijeti odluke koje će omogućiti putovanja, ističući potrebu za polemikom, a ne za paušalnim otkazivanjem svih putovanja.

U Njemačkoj je do 3. svibnja na snazi upozorenje o restrikciji putovanja, a do kraja travnja odlučit će o novim mjerama. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design