Njemačke kompanije vide svjetlo na kraju koronatunela

In Financije i gospodarstvo
njemacka

Očekivanja poslovnih čelnika u Njemačkoj znatno su poboljšana u lipnju, utvrdio je u srijedu ekonomski institut Ifo, izvijestivši o najsnažnijem poboljšanju poslovne klime otkada je počeo provoditi istraživanja.

Ifov indeks poslovne klime poskočio je u lipnju za 6,5 bodova u odnosu na revidiranu vrijednost u svibnju, na 86,2 boda.

Skok indeksa najveći je od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990. godine, kada je Ifo počeo objavljivati izvješća.

Blago je poboljšana i ocjena poslovnih čelnika o aktualnom stanju u poslovanju, što se očitovalo u rastu odgovarajućeg indeksa za 2,4 boda, na 81,3 boda.

“U kompanijama nešto bolje ocjenjuju aktualno poslovanje a njihova su očekivanja (za predstojeće razdoblje) snažno poskočila”, konstatira u priopćenju čelnik Ifo-a Clemens Fuest.

Najfviše su poboljšana očekivanja u industriji a znatno je prigušen i pesimizam u uslužnom sektoru čiji čelnici očekuju poboljšanje u poslovanju u idućih šest mjeseci.

Oporavak očekuju i u maloprodaji i u građevinskom sektoru. “Njemačke kompanije vide svjetlo na kraju tunela”, zaključio je Fuest. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design