Njemačke osiguravatelje vremenske nepogode stajale gotovo pet mlrd eura

In Vijesti iz svijeta
njemacka

Poplave, tuča i drugi ekstremni vremenski uvjeti prouzročili su njemačkim osiguravateljima ove godine gubitke u ukupnom iznosu od 4,9 milijardi eura, što je preliminarnih 900 milijuna eura više nego u 2022., objavilo je u četvrtak udruženje osiguravatelja GDV.

Gubici proizlaze iz osiguranih šteta nastalih na stambenim nekretninama, imovini u kućanstvima, poslovnim objektima i na motornim vozilima.

Snažne oluje tijekom ljeta prouzročile su veliku štetu koja je samo u kolovozu iznosila 1,5 milijardi eura. Oluje su bjesnile i u lipnju, prouzročivši štetu u iznosu više stotina milijuna eura, navodi se u priopćenju GDV-a.

Glavninu troškova u godini na izmaku činile su štete od nevremena i tuče, u ukupnom iznosu od 2,7 milijardi eura.

Poplave i druge oluje prouzročile su štetu u iznosu 900 milijuna eura, nešto manju od prosjeka. Međutim, prema GDV-u, osigurana šteta na motornim vozilima iznosila je 1,3 milijardi eura i bila je iznad dugoročnog prosjeka.

Gubici su se zato uglavnom zadržali na razini visokog dugoročnog prosjeka od 4,9 milijardi eura, rekao je izvršni direktor GDV-a Joerg Asmussen, prema priopćenju. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design