Njemački lanac trgovina odjećom C&A razmatra partnerstva u Kini

In Strateški savezi
c und a

Njemački lanac trgovina odjećom C & A razmatra partnerstva i druge oblike inozemnih ulaganja u sklopu plana reorganizacije poslovanja koji predviđa fokus na Kinu i druga tržišta u nastajanju, objavio je u nedjelju vlasnik COFRA Holding.

Time je COFRA Holding sa sjedištem u Švicarskoj reagirao na napise u internetskom izdanju tjednika Der Spiegel prema kojima bi C&A uskoro mogao biti prodan grupi neimenovanih kineskih ulagača.

Tvrtku C&A utemeljili su braća Clemens i August Brenninkmeyer 1841. godine kao slastičarski obrt a danas broji više od 1.500 trgovina, zapošljava 35.000 ljudi i posluje u 18 europskih zemalja. U posljednje vrijeme teško se nose s konkurencijom lanaca brze mode i internetskih trgovina.

“U potpunosti smo predani uspješnom budućem poslovanju C&A i zbog toga smo pokrenuli program transformacije i rasta”, izjavio je predstavnik COFRA Holdinga u priopćenju koje je e-mailom poslano Reutersu.

“Pokrenuta transformacija C&A uključuje istraživanje mogućnosti za dodatno ubrzavanje snažnog rasta na prioritetnim područjima”, napisali su, izdvajajući u tom kontekstu “Kinu, tržišta u nastajanju i digitalni odjel a … mogla bi potencijalno uključiti i ​​partnerstva i druge vrste dodatnih vanjskih ulaganja”.

Sredinom prošle godine dužnost glavnog izvršnog direktora preuzeo je Alain Caparros, zamijenivši Philippa Brenninkmeyera, čime je prekinuta tradicija obiteljskog poslovnog vodstva u kompaniji. (H)

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design