Otkupljeno i donirano 80 tona mliječnih proizvoda

In Financije i gospodarstvo
mlijeko

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da je u sklopu pomoći malim mljekarama koje imaju problema s poslovanjem zbog epidemije bolesti Covid-19 od tri mljekare otkupljeno 80 tona mliječnih proizvoda i podijeljeno potrebitima.

Otkup mlijeka provodi se temeljem odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19. Do danas tu mjeru koristile su tri mljekare, koje otkupljuju mlijeko od oko 400 proizvođača, navodi se u priopćenju iz Ministarstva.

Otkupljeni proizvodi podijeljeni su na 54 registrirana posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi.

Prihvatljivi korisnici mjere su male mljekare koje otkupljuju do 14 milijuna litara godišnje, a zasad je evidentirano 30 malih mljekara koje mogu koristiti mjeru a otkupljuju mlijeko od oko 900 primarnih proizvođača mlijeka, odnosno farmera.

Ta će se mjera primjenjivati sve dok ne prestanu izvanredne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19, a koje direktno utječu na probleme u poslovanju malih mljekara, ističe se u priopćenju.

“Ukupna vrijednost ove izvanredne mjere pomoći malim mljekarima je 2,5 milijuna kuna, ali ima i višestruki učinak. Na ovaj način pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi iste mogle kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka nastavljaju plasirati proizvedeno mlijeko u mljekare, a visokokvalitetnu domaću hranu dobivaju oni kojima je najpotrebnija“, istaknula je ministrica poljoprivreda Marija Vučković. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design