Otvoreni CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja

In Sajmovi i izložbe
zv

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni CroAGRO i SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA.

„Posebno nam je zadovoljstvo završiti poslovnu godinu s uspješnom realizacijom sajmova značajnih za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje u svojoj ponudi ima sve najbolje od poljoprivrede te zajedno sa Sajmovima hrane i zdravog življenja čine cjelovitu ponudu Od polja do stola.

Ovaj termin iz godine u godinu bilježi rast sajamskih pokazatelja i čini zdravu osnovu za pozicioniranje sajma kao središnjeg nacionalnog poljoprivrednog događanja u Republici Hrvatskoj. Kao takvi važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja kao i promocije zanimanja u poljoprivredi.

Brojnost i vodeća struktura izlagačkog segmenta, njih 416 iz 32 zemlje svijeta, jamac su kvalitete ponude, a prezentirat će svoje proizvode i usluge u 4 paviljona na 12.000 četvornih metara izložbenog prostora.” istaknula je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom rekao: „Meni je izuzetna čast što je Grad Zagreb već tradicionalno pokrovitelj međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAgro te Sajma hrane i zdravog življenja. Poljoprivreda je strateška grana gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Mi u Gradu Zagrebu podržavamo proizvodnju lokalne hrane odnosno kratkih lanaca opskrbe, strategiju od polja do stola, a posebice podržavamo povećanje udjela poljoprivredne proizvodnje pod ekološkim uzgojem.”

Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore nazvao je sajam CroaAgro svjetlom u gradu Zagrebu i pozvao sve na kupnju domaćih proizvoda. NJ.E.g. Raj Kumar Srivastava, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog dolaska na sajam i činjenice da je Indija zemlja partner Sajmova hrane i zdravog življenja.

Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH i izaslanik Predsjednika Vlade RH istaknuo je kako je Ministarstvo pokrovitelj sajma i istaknuo tradicionalno dobar odnos između Ministarstva i Velesajma. Mr. sc. Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika RH za ekonomiju i izaslanica Predsjednika Republike pozdravila je sve prisutne i kratko se osvrnula na poljoprivrednu situaciju.

CroAgro vrhunski nacionalni i središnji poljoprivredni događaj svake godine okuplja na jednom mjestu poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cijele regije. Sajam je idealna platforma za umrežavanje i razmjenu iskustava i znanja na B2B susretima, prezentiranje novih proizvoda i usluga kao i dijeljenje iskustava s posjetiteljima u unapređenju vlastitog poslovanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja središnje su nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života. Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Hrana, KrOnoplja&Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka.

Sajmovi traju do nedjelje, 3. prosinca, a cijena ulaznice iznosi 3 eura (22.60kn) i vrijedi za oba sajma.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design