Ova godina bit će teža no što se očekivalo – udruga njemačke industrije

In Vijesti iz svijeta
INDUSTRIa

Visoke cijene energije i sirovina i uska grla u opskrbi kočit će rast njemačkog gospodarstva u ovoj godini, upozorilo je u petak Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK).

DIHK je u takvim uvjetima snizio prognozu rasta najvećeg europskog gospodarstva u ovoj godini za 0,6 postotnih bodova i sada prognozira da će godine porasti za tri posto.

“To znači da naš bruto domaći proizvod (BDP) vjerojatno neće dosegnuti pretkriznu razinu prije sredine godine”, izjavio je izvršni direktor DIHK-a Martin Wansleben. Među značajnijim negativnim čimbenicima istaknuo je i manjak kvalificiranih radnika.

Pored toga, vladine mjere za usporavanje klimatskih promjena znače i veće troškove za kompanije, pa mnoge strahuju da će se njihova pozicija na svjetskim tržištima pogoršati, upozorio je Wansleben.

Većina tvrtki manje je optimistična u poslovnim izgledima u ovoj godini – tek njih manje od četvrtine sada očekuje bolje poslovanje u sljedećih 12 mjeseci, pokazuje istraživanje provedeno početkom godine među gotovo 28.000 kompanija. Njemačka vlada za ovu godinu predviđa rast gospodarstva od 3,6 posto, podsjeća agencija Dpa. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design