PIK Šunka u ovitku – prepoznatljiva kvaliteta u novom ruhu

In Promocije / novi proizvodi
1-torta_pik_sunka_spinat

Mali udio masnoće od samo 2 posto i visoka proteinska vrijednost

Topliji dani razdoblje su kada mnogi odlučuju tijelo dovesti u bolju formu pa je samim time vrijeme za laganiju i kvalitetniju prehranu. Svima dobro poznata PIK Šunka u ovitku odlično će se uklopiti u svaki takav obrok, a od sada je dostupna u prepoznatljivom redizajniranom pakiranju.

Mali udio masnoće od samo 2% i visoka proteinska vrijednost čine PIK Šunku u ovitku odličnim proizvodom za one koji paze na tjelesnu težinu i zdravlje, no pritom se ne žele odreći ukusnih zalogaja. PIK šunka u ovitku ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju, a ima i smanjeni udio soli od 25 posto, u odnosu na proizvod prije smanjena. Pripremljena je od pomno biranih komada svinjskog buta vrhunske kvalitete, a nježna tekstura, prirodan okus i usklađene arome čine je nezaobilaznim sastojkom svakodnevnih klasičnih i kreativnih jelovnika.

2-sunka_u_ovitku_pikPIK Šunka u ovitku idealna je za pripremu sendviča, salata, tjestenine ili pizze, a odlično će se uklopiti i u tortu od palačinki sa šunkom i špinatom. Video možete pogledati na linku, a u nastavku se nalazi recept za pripremu ove slane torte.

Sastojci:
• 300 g PIK Šunke u ovitku
• 250 g polutvrdog sira
• 3 žlice senfa
• 1 mala glavica luka
• 200 g baby špinata

Za palačinke:
• 250 g brašna
• 300 ml mlijeka
• 200 ml mineralne vode
• 2 jaja
• malo soli

Za bešamel:
• 2 žlice maslaca
• 2 žlice brašna
• 500 ml mlijeka
• sol, papar
• muškatni oraščić

Priprema:

  • Pripremite smjesu za palačinke na način da prvo razmutite jaja, ulijete mineralnu vodu i mlijeko, zatim dodate brašno i malo soli pa sve dobro promiješate. Nakon što je smjesa odležala pola sata u hladnjaku, ispecite devet palačinki na malo ulja.
  • Luk nasjeckajte i prepržite na tavi te mu dodajte svježe listove baby špinata. Pirjajte sve dok špinat ne povene.
  • Pripremite bešamel umak tako da u jednom lončiću rastopite maslac i popržite brašno uz neprekidno miješanje, a u drugom zagrijete mlijeko. Zagrijano mlijeko zatim ulijte u posudu s maslacem i brašnom, uz neprekidno miješanje pjenjačom. Dodajte začine po želji – sol, papar i muškatni oraščić te miješajte umak dok se ne zgusne, pazeći pritom da se ne stvore grudice.
  • Na dno kalupa za torte stavite prvu palačinku i premažite ju jednom žlicom senfa pa složite šnite šunke u dva reda. Nakon toga stavite drugu palačinku i na nju posložite šnite sira. Treću palačinku premažite bešamel umakom i dodajte trećinu količine špinata. Ponovite postupak još dva puta, odnosno dok ne potrošite sve palačinke. Završit ćete s redom bešamela i špinata.
  • Na vrh naribajte malo sira i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pola sata na 180 stupnjeva. Pred kraj možete prebaciti na gornji grijač, kako bi se torta od palačinki jače zapekla.
  • Izvadite iz pećnice i pustite da se stisne 5 do 10 minuta. Tortu režite na kriške koje možete posuti svježim nasjeckanim vlascem. Dobar tek!

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design