Podravkin logističko-distributivni centar raste iz dana u dan, bit će visok kao i poslovno sjedište

In Tvrtke i tržišta
Podravkin logističko-distributivni centar raste iz dana u dan, bit će visok kao i poslovno sjedište

Na najvrjednijem projektu Podravkine Strategije poslovanja trenutno radi stotinjak radnika, a tlocrtna površina od 26 tisuća kvadratnih metara već je iznjedrila nekoliko ključnih objekata.

Podravkin logističko-distributivni centar iz tjedna u tjedan poprima sve jasnije obrise konačnog zdanja vrijednog 48 milijuna eura. Radovi neprekidno traju, a trenutno se na lokaciji industrijske zone Danica u Koprivnici posebno ističe samonosiva regalna konstrukcija visoko-regalnog skladišta u koje će se stavljati palete s robom, ukupno njih 56 tisuća. Riječ je objektu tlocrtne površine gotovo kao dva nogometna igrališta i visine kao i poslovno sjedište kompanije. Sljedeći mjesec kreće i izvođenje instalacija, a nakon toga postavljanje krovišta i fasadnih panela.

Na izgradnji najvrjednije investicije u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. trenutno radi gotovo sto radnika. Osim izvođenja visoko-regalnog skladišta, u tijeku su i radovi na ekspeditu. Pri završetku je izvođenje armirane betonske konstrukcije, a ovog je mjeseca krenulo i postavljanje instalacija. Također, počela se graditi i administrativna zgrada.

Kao što je i ranije istaknuto, Podravkin logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih deset godina. Novi LDC zamijenit će tako više manjih, postojećih skladišta koje se trenutno nalaze na različitim lokacijama. S obzirom na njegovu lokaciju u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica, omogućit će povezanost s postojećim izvoznim skladištem te značajno smanjiti potrebu za internim transportom te time doprinijeti smanjenju emisije CO₂.

U budućnosti, ako će biti potrebe, u logističko-distributivni centar moći će se i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design