Poznata prva tri finalista METRO Junior Top Chefa

In Obrazovna rješenja
1-jakov junker djuric_nikola krstic_antonio detic_mario mihelj_konstantin lukianenko_marin saric_ante zile_andrea mikinac

Antonio Detić, Marin Šarić i Andrea Mikinac u finalu METRO Junior Top Chefa

Na prvom sučeljavanju projekta METRO Junior Top Chef, održanom u četvrtak, 23. ožujka u zagrebačkoj Kuhaoni, mentori Konstantin Lukianenko i Mario Mihelj odlučili su da Antonio Detić, Marin Šarić i Andrea Mikinac zaslužuju mjesto u finalu projekta edukacije mladih kuhara. Finalisti će sudjelovati u trodnevnoj edukaciji pod vodstvom mentora u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku.

“METRO Junior Top Chef je veliko, novo iskustvo, puno smo saznali od mentora koji su nam prije natjecanja pokazali korisne kuharske tehnike i neke nove namirnice, s kojima možda nemamo tako često prilike raditi. S druge strane, imali smo priliku vidjeti tehnike naših protukandidata i s njima se posavjetovati te tako nešto naučiti i od njih, ali i oni od nas. Iako je možda rano predviđati, nadam se da ću pokazati svoje sposobnosti i pobijediti u finalu “, izjavio je Antonio Detić, najbolji među finalistima METRO Junior Top Chefa.

Mladi kuhari morali su uz pomoć zadanih namirnica poput avokada, batata, puretine i shiitake gljiva pokazati svoje umijeće u prezentaciji te korištenju tehnika pripreme koje su mentori ocjenjivali uz najvažniji segment – okus jela. Za najbolju i najkreativniju prezentaciju priznanje je dobio Antonio Detić iz Varaždina, dok je za korištenje kuharskih tehnika pripreme mesa posebno priznanje dobila Andrea Mikinac iz Vinkovaca. Za cjelokupni okus pripremljenog jela i priloga nagrađen je Marin Šarić iz Osijeka.

“Ponosan sam jer me METRO prepoznao kao partnera i odabrao za mentora u projektu koji je izvrsna prilika za mlade kuhare da se istaknu svojim znanjem i kreativnošću, ali i dobiju dodatno iskustvo koje će ima pomoći da podignu svoje znanje i vještine na viši nivo”, izjavio je Konstantin Lukianenko, glavni kuhar zagrebačkog restorana Voncimer i mentor u projektu.

“Prošlogodišnje iskustvo rada s mladim kuharima razlog je zašto sam se ponovno pridružio METRO Junior Top Chef projektu. Maturanti kuharskih škola i sudionici projekta zapravo tek ulaze u profesionalan svijet kuhanja, a naš zadatak je da ih potaknemo na razmišljanje u kojem smjeru se žele razvijati. Pokušat ćemo im tijekom edukacije otkriti smjerove u kojima mogu ići“, rekao je Mario Mihelj, glavni kuhar restorana El Toro i mentor u projektu.

U finalu u travnju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, a najbolji će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, u fokusu Trumpovi potezi

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu je europski STOXX 600 indeks dosegnuo rekordne razine,

Read More...
Zaštita na radu uz dodanu vrijednost

Zaštita na radu uz dodanu vrijednost

Poslodavci imaju obvezu, ali i potrebu svojim zaposlenicima koji su zaduženi za područje zaštite na radu, kao i radničkim

Read More...
poljoprivreda

HUP: Nužan zaokret u poljoprivredi radi nacionalne prehrambene sigurnosti

Nastave li se negativni trendovi u poljoprivredi Hrvatska neće imati kontrolu nad vlastitom prehrambenom sigurnošću, poručili su iz Hrvatske

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design