Prosječna zagrebačka plaća 8.162 kune

In Zaposlenost / plaće
plaća

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za prosinac prošle godine iznosila je 8.162 kune, što je nominalno 6,9 posto više u odnosu na prosinac 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za prosinac lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.999 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.163 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za prosinac prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 20.283 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za prosinac isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.445 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac lani iznosila je 11.305 kuna, što je porast za 5,2 posto u odnosu na prosinac 2019. godine. (H)

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design