Putnici s kruzera u Rijeci potroše u prosjeku 25 eura

In Iz zemlje
rijeka

Putnici s kruzera u Rijeci u prosjeku potroše 25 eura, a njih 85 posto zadovoljno je riječkom ponudom, podatci su istraživanja o potrošnji putnika i članova posade s kruzera koje je proveo riječki Pomorski fakultet.

Rezultate istraživanja u sklopu projekta “Analiza i istraživanje potrošnje putnika i članova posade u kruzing destinaciji Rijeka i efekti te potrošnje na kruzing destinaciju” predstavio je u srijedu u riječkoj Lučkoj upravi dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović.

Po podatcima iz ankete, 98 posto putnika s kruzera prvi je put posjetilo Rijeku.

To su, kako je rečeno, dobri rezultati budući da se od 12 do 15 posto putnika vrati na odredište koje su već posjetili.

Dobrim je ocijenjena i prosječna potrošnja putnika s kruzera od 25 eura s napomenom da se ona može poboljšati budući da je prosječna potrošnja po osobi u svim hrvatskim lukama oko 36 eura.

U anketi su najbolje ocijenjeni ljubaznost stanovništva i kvaliteta hrane i pića, pozitivne su ocjene za riječku tržnicu, a upozoreno je na nedostatak javnih zahoda i nedovoljno sadržaja za mlade.

U anketi su sudjelovala 432 ispitanika, od kojih 374 putnika s kruzera, osam članova posade te 50 riječkih gospodarstvenika.

Ravnatelj riječke Lučke uprave Denis Vukorepa spomenuo je i nedovoljnu dubinu mora za pristajanje kruzera na riječkom lukobranu, a stručna će studija ispitati mogućnosti rješavanja tog problema izgradnjom plutajućih barži. (H)

You may also read!

Silvio Kutić

Infobip treći put zaredom proglašen globalnim liderom prema Omdia CPaaS Universe reportu

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip proglašena je liderom u novom izdanju Omdia CPaaS Universe reporta. Ovo je treće ovakvo

Read More...
Majstori obrtnici na Dolcu popravili ili obnovili više od 80 predmeta koje su građani donijeli

Majstori obrtnici na Dolcu popravili ili obnovili više od 80 predmeta koje su građani donijeli

Na Maloj terasi Tržnice Dolac uspješno provedena akcija “Majstori održivosti: Sačuvaj, ne bacaj” povodom Dana planeta Zemlje u kojoj

Read More...
Restorani LD i Tavulin dobitnici prestižne MICHELIN zlatne plakete

Restorani LD i Tavulin dobitnici prestižne MICHELIN zlatne plakete

Stonske zidine bile su u srijedu, 23. travnja, domaćin posebnog gastronomskog događanja, dodjele MICHELIN zlatnih plaketa restoranima LD (Korčula)

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design