Putničkim agencijama nude se potpore vrijedne 36 mln kn

In Financije i gospodarstvo
turizam

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je u petak javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja, za koji je iz državnog proračuna osigurano 36 milijuna kuna.

Potpore se daju turističkim agencijama za nadoknadu dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposleniku u turističkoj agenciji, u odnosu na prosječan broj zaposlenih na godišnjoj razini za 2020. godinu, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Vlada donijela program za pomoć pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umjetničkih događanja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije covid-19, kojom nastavlja s mjerama pomoći namijenjenim pogođenim sektorima, uključujući sektor turizma.

Cilj tog programa je doprinijeti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratne državne potpore male vrijednosti.

Te potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. godini pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu od najmanje 75 posto, i koje su subjekti malog gospodarstva (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

„Od početka pandemije Vlada RH kontinuirano vodi brigu o sektoru turizma kroz mjere očuvanja radnih mjesta, program državnih potpora te niz drugih instrumenata od kojih je jedan i ovaj javni poziv. Za daljnju normalizaciju gospodarskih aktivnosti potreban je doprinos svakoga od nas – odgovorno ponašanje i ubrzanje procesa cijepljenja“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodala je i da je pozitivna ocjena Europske komisije Nacionalnom planu oporavka i otpornosti početak strateške transformacije turizma te najvažniji instrument za oporavak.

Javni poziv otvoren je do 30. srpnja, zaključuje se u priopćenju. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design