SPAR je prvi trgovački lanac s ponudom Živjeti zdravo

In Zdravlje
Helmut Fenzl

U ponudi SPAR i INTERSPAR trgovina je više od 160 proizvoda vlastite robne marke s oznakom Živjeti zdravo.

SPAR Hrvatska ponosno sudjeluje u Nacionalnom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Živjeti zdravo kojem je cilj promicanje zdravog načina života. U sklopu ovog projekta HZJZ provodi analizu i označavanje prehrambenih proizvoda Jamstvenim žigom Živjeti zdravo. Proizvodi koji nose jamstveni žig Živjeti zdravo zadovoljavaju iznimno visoke kriterije HZJZ-a. Sukladno kriterijima za dodjelu Jamstvenog žiga Živjeti zdravo samo neki od proizvoda SPAR vlastitih robnih marku su:

  • SPAR Vital kuhana šunka – manje masti, zasićenih masnih kiselina i i soli;
  • NaturPur BIO jaja iz ekološkog uzgoja – hrvatsko podrijetlo;
  • S-BUDGET carska mješavina smrznuta – sadrži samo prirodne šećere i soli, bez konzervansa;
  • SPAR slanutak – udio glavnog sastojka 100% te brojni drugi.

Jamstveni žig Živjeti zdravo dio je internacionalne europske inicijative kojom se i na europskom nivou potiče zdraviji načina života, ali i prehrane građana. O projektu Živjeti zdravo i suradnju sa SPAR-om Hrvatska, kroz čijih čak 120 trgovinama SPAR i INTERSPAR nudi kvalitetne proizvode oznake Živjeti zdravo diljem Hrvatske, komentirala je i voditeljica ovog projekta prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović istaknuvši: „Jamstveni žig Živjeti zdravo znači da smo mi, zdravstveni nutricionistički stručnjaci analizirali sastav i poslali jasnu poruku potrošaču koji proizvodi zadovoljavaju najviše nutritivne kriterije. Kupci mogu lako prepoznati logotip sa zelenom oblačićem i natpisom te tako lakše napraviti zdraviji odabir. Isticanjem jamstvenog žiga Živjeti zdravo na prehrambenim proizvodima želi se potaknuti proizvođače da razvijaju ili reformuliraju proizvode prema preporučenim kriterijima za unos energije i pojedinih hranjivih tvari. Cilj Jamstvenog Živjeti zdravo je očuvanje zdravlja ljudi, u suradnji s potrošačima i proizvođačima“.

„Ponosni smo što je upravo SPAR prvi trgovački lanac u Hrvatskoj čiji proizvodi privatne robne marke su nositelj žiga Živjeti zdravo. Zahvaljujući uspješnoj suradnji s našim hrvatskim proizvođačima i izvrsnoj kvalitetni njihovih proizvoda, osiguravamo kupcima SPAR i INTERSPAR trgovinama zdrave namirnice za kvalitetniju prehranu“, istaknuo je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design