ICENT i Hrvatski izvoznici sklopili sporazum o suradnji

In Izvoz
hiz

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Udruga Hrvatski izvoznici, sklopili su u ponedjeljak sporazum o suradnji kojim žele povezati djelatnost Centra s potrebama izvozno orijentirane hrvatske industrije.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago rekao je na potpisivanju da će članovi te udruge uz pomoć ICENT-a moći obaviti laboratorijska i druga znanstvena istraživanja povezana s razvojem njihovih inovativnih proizvoda namijenjenih izvozu.

ICENT je po njegovim riječima jedna od najvažnijih hrvatskih institucija toga tipa, koja djeluje u okrilju zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je, kako je rekao “čvrsto povezan s hrvatskim gospodarstvom i zna kako s njime komunicirati”. Najavio je da će Udruga Hrvatski izvoznici promovirati ICENT kod svojih članova.

Ravnatelj ICENT-a Nedjeljko Perić rekao je da taj centar nastoji oživjeti ideju izgradnje inovacijsko-znanstvenog eko-sustava, kako bi se znanstvena istraživanja povezala s proizvodnjom o komercijalizacijom. “Izvoznici trebaju izvoziti dobre i konkurentne proizvode u čemu im ICENT može pomoći”, rekao je Perić.

Izvijestio je da se ICENT, osnovan 2015. godine, bavi visokim tehnologijama, posebno u energetici, prometu, automatizaciji i robotici, naprednim komponentama, zdravstvu i biomedicinskom inženjerstvu te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.

(H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design