SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

In Zdravlje
SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

SPAR Hrvatska je smanjio udio soli u kruhu, koji se svakodnevno peče u INTERSPAR pekarnicama na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka. Kruh sa smanjenim udjelom soli kupci od početka siječnja mogu pronaći na policama svih INTERSPAR i SPAR poslovnica.

SPAR je udio soli u svih svojih 30-ak vrsta kruha s oko dva posto smanjio na preporučenih 1,4 posto, a u nekima i na manje. Svi drugi sastojci ostali su isti te kruhu nisu dodavani aditivi koji bi zamijenili sol – kruh je jednako kvalitetan i istog okusa.

„SPAR Hrvatska ovom izmjenom recepture omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Cilj Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj jest smanjiti dnevni unos soli sa sadašnjih 11,6 grama na 9,3 grama do 2019. te posljedično, smanjiti i prevalenciju arterijske hipertenzije, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design