SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

In Zdravlje
SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

SPAR Hrvatska je smanjio udio soli u kruhu, koji se svakodnevno peče u INTERSPAR pekarnicama na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka. Kruh sa smanjenim udjelom soli kupci od početka siječnja mogu pronaći na policama svih INTERSPAR i SPAR poslovnica.

SPAR je udio soli u svih svojih 30-ak vrsta kruha s oko dva posto smanjio na preporučenih 1,4 posto, a u nekima i na manje. Svi drugi sastojci ostali su isti te kruhu nisu dodavani aditivi koji bi zamijenili sol – kruh je jednako kvalitetan i istog okusa.

„SPAR Hrvatska ovom izmjenom recepture omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Cilj Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj jest smanjiti dnevni unos soli sa sadašnjih 11,6 grama na 9,3 grama do 2019. te posljedično, smanjiti i prevalenciju arterijske hipertenzije, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti.

You may also read!

Podravka Agri

Podravka Agri dogovorila povećanje plaća i ostalih materijalnih prava za svoje radnike u poljoprivrednim kompanijama

Pregovarački timovi Belja, PIK-a Vinkovci i Vupika, a pod okriljem Podravke Agri, te reprezentativnih sindikata – Sindikata PPDIV, HUS

Read More...
tsmc

Skok prihoda i dobiti tajvanskog proizvođača čipova na početku godine

Tajvanski proizvođač čipova TSMC izvijestio je u četvrtak o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, istaknuvši da je

Read More...
Rastuća potražnja za vezovima: D-marin se širi kako bi ispunio globalne potrebe

Rastuća potražnja za vezovima: D-marin se širi kako bi ispunio globalne potrebe

Kao odgovor na rastuću globalnu potražnju za vezovima za superjahte, D-Marin sada u okviru svoje ponude premium marina nudi

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design