Svjetska turistička organizacija partner u osnivanju Centra za održivi turizam

In Iz svijeta
turizam-hotel

Svjetska turistička organizacija i Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) partnerski će surađivati u uspostavi Centra za održivi turizam u Hrvatskoj, izvijestilo je ministarstvo u petak.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva turizma i sporta i Svjetske turističke organizacije (UN Tourism) o međusobnoj suradnji i osnivanju Centra za održivi turizam u Hrvatskoj, potpisali su u petak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili.

Prema pravilima UN Tourisma, centar se osniva kao samostalna pravna osoba, u suradnji s akademskom zajednicom. Partner u osnivanja je Sveučilište u Zagrebu.

UN Tourism i ministarstvo će surađivati ​​u provedbi inicijativa i projekata, s fokusom na istraživanja i razvoj koji se odnose na održive politike u turizmu, promicanje održivog turizma, izradu smjernica i preporuka za razvoj održivog turizma, dijeljenje znanja i najboljih praksi za održivi turizam kao i prijenos znanja o upravljanju razvojem održivog turizma.

Osnivanje Centra je inicijativa Svjetske turističke organizacije, motivirana prepoznavanjem Hrvatske kao predvodnice pozitivnih promjena i inovacija u kreiranju politika održivog turizma na globalnoj razini, kaže se u priopćenju MINTS-a.

“Osnivanje prvog Centra za održivi turizam u Hrvatskoj u suradnji s najrelevantnijom globalnom organizacijom za turizam, UN Tourismom, velika je čast i najljepša pohvala našoj reformi. To je i fantastična prilika za jačanje prepoznatljivosti Hrvatske kao predvodnice u održivom turizmu, kao i za našu akademsku i znanstvenu zajednicu, kojoj je ovaj Centar dodatna mogućnost za unaprjeđenje globalne suradnje u raznim područjima koja utječu na razvoj održivog turizma”, izjavila je ministrica Brnjac.

“Osnivanjem Centra za održivi turizam ostvarit ćemo preduvjete za transparentno i odgovorno kreiranje turističke politike kroz dostupnost ažurnih i relevantnih istraživanja u svim područjima koja mogu doprinijeti razvoju održivog turizma. Ako želimo uistinu upravljati razvojem turizma, takva istraživanja su nam neophodna”, rekla je Brnjac.

Glavni tajnik Pololikashvili je izjavio da Hrvatska prednjači kao primjer u razvoju održivog turizma i upravo je zato odabrana kao lokacija prvog Centra za održivi turizam, koji će dodatno poticati inovacije i pozitivne promjene u sektoru turizma.

“Novi istraživački centar u Zagrebu pridonijet će kreiranju politika utemeljenih na podacima na regionalnoj, nacionalnoj i destinacijskoj razini, osiguravajući odgovoran i uključiv razvoj turizma, za dobrobit zajednica posvuda. Turizam je ključni gospodarski sektor, a kako je trgovina uslugama bila treća kategorija zarade izvoza odmah nakon goriva i kemikalija u 2019. godini, potreban nam je znanstveno utemeljen pristup održivosti turizma”, rekao je Pololikashvili. (H)

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

One commentOn Svjetska turistička organizacija partner u osnivanju Centra za održivi turizam

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design