Tesla ukida nekoliko tisuća radnih mjesta

In Zaposlenost / plaće
tesla

Proizvođač električnih automobila Tesla objavio je u petak da će ukinuti nekoliko tisuća radnih mjesta u nastojanju da smanji troškove i ostane profitabilan dok razvija proizvodnju svog ključnog proizvoda, Modela 3 sedana.

“Tesla takve rezove mora pokrenuti tijekom sljedećih mjeseci, budući da ubrzava proizvodnju varijanti Modela 3 i ulaže u inženjerska poboljšanja u proizvodnji. Ne postoji drugi način“, naveo je izvršni direktor Tesle Elon Musk u elektorničkoj poruci zaposlenicima na blogu kompanije.

Kompanija je priopćila da će broj stalno zaposlenih smanjiti za otprilike sedam posto, dok će od privremeno zaposlenih i zaposlenih na ugovor ostati samo oni najnužniji.

Musk je naglasio da se Tesla suočava s “iznimno teškim izazovom” kako bi električna vozila i solarni proizvodi postali konkurentna alternativa tradicionalnim vozilima i energetskim proizvodima koji se oslanjaju na fosilna goriva.

“Od svibnja ćemo morati isporučivati varijantu srednje klase Modela 3 na svim tržištima, budući da trebamo doprijeti do što više kupaca koji si mogu priuštiti naša vozila. Štoviše, moramo nastaviti napredovati prema jeftinijim varijantama Modela 3”, naglasio je Musk.

Najjeftinija verzija Teslinog modela 3 trenutno košta 44.000 dolara, a tvrtka bi željela proizvesti verziju koja će stajati 35.000 dolara.

U posljednjem tromjesečnom financijskom izvješću Tesla je izvijestio o prvoj dobiti u posljednje dvije godine od 311,5 milijuna dolara, uz slobodni novčani tok od 881 milijun dolara. (H)

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design