Torta i zdravica u čast petnaestog rođendana manifestacije Dani mladog maslinovog ulja

In Sajmovi i izložbe
Vodnjan_svecano

Svečanom otvorenju 15. Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu nazočili su brojni gosti i uzvanici koji su poželjeli sretan rođendan i dugi vijek vodnjanskoj manifestaciji. Kao domaćin manifestacije, okupljenom skupu obratio se gradonačelnik Grada Vodnjan – Dignano Klaudio Vitasović. Nadalje su se s nekoliko riječi obratili zamjenik Župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije, gospodin Fabrizio Radin, zatim Ministrica poljoprivrede i izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospođa Marija Vučković i Saborski zastupnik i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Anton Kliman. Čast proglasiti ovogodišnju manifestaciju otvorenom pripala je Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović. Okupljeni su čestitali jubilarnom petnaestom rođendanu manifestacije te nakon govora nazdravili i razrezali rođendansku tortu.

Prije samog otvorenja manifestacije održana je inauguracija skulpture na lokaciji kružnog toka Vodnjan-jug pod nazivom Uliki – All’ulivo autora Gualtiera Moccenia i Simonea Becka Moccenia.

Veliki gastro show pod šatorom započeo je već u 12 sati. Tako se danas moglo degustirati jela koja su pripremali ugostiteljski objekti Zaobilaznica Pula, NP Brijuni, Jadranka Mali Lošinj i Vodnjanka iz Vodnjana. Bili su u kuhinji i učenici te profesori ugostiteljskih škola iz Rovinja, Buja i ŠTUT iz Pule. Posebne delicije pripremao je Robert Perić i gost u kuhinji DMMU-a Deni Srdoć. Perić je pripremao Mozzerelu sa mozzarelom na mozzareli, Pjenu od sira u papru s karameliziranim zeljem i njokima s prahom od kore pečenog krumpira, Broštulani krumpir sa medom i sirom uz svinjski lungić u kadulji i hrskavcima od kore kukuruznog kruha. Deni Srdoć, najmlađi hrvatski kuhar s Michelinovom zvjezdicom, pripremao je Marinirani filet od palamide i Gofa u padeli s fermentiranom ljutikom u dropu.

U subotu će vas dočekati jela iz cooking showa Davida Skoka, a zadnji dan festivala, u nedjelju gost Roberta Perića je Dragan Jovanović koji nastupa u kuhinji s početkom u 17 sati.

Vodnjan je mjesto gdje možete pronaći najkvalitetnija ekstra djevičanska maslinova ulja nagrađivana na europskim i svjetskim sajmovima, a brojna su i ona koja su uvrštena u svjetski poznati vodič o maslinovim uljima – Flos Olei. Prepoznatljivost, i sam brend maslinovih ulja s područja Vodnjana pronašli su put do tržišta i zahvaljujući održavanju ove, sada već tradicionalne, manifestacije.

Grad Vodnjan je kroz manifestaciju razvio niz kvalitetnih, edukativnih i poslovnih priča posebno ističući vrijednosti koje imaju mlada maslinova ulja te danas Dani mladog maslinovog ulja predstavljaju idealno mjesto za uživanje i promoviranje vrhunskih proizvoda, za susrete poslovne i privatne naravi, ali i mjesto za okupljanje i zabavu svih generacija.

U programu su predavanja s interesantnim temama koja će se održati u Centru za obuku mladih maslinara na Trgu javne vage br. 22.

Pod šatorom koji se prostire na oko 2000 m², gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, pronađite proizvođače maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a stručnjaci iz Oil Bara će tijekom vođenih degustacija odgovoriti na vaša pitanja vezana uz maslinova ulja. Više od 10.000 jela priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja vodnjanskog područja.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design