U Gorskom kotaru turistički pokazatelji na razini 95 posto onih iz rekordne 2019.

In Iz zemlje
cikloturizam

U Gorskom kotaru je od početka godine do polovine kolovoza ostvareno 94,7 posto turističkih noćenja te 95 posto dolazaka iz rekordne 2019., a gosti su najviše tražili smještaj u objektima viših kategorija, priopćili su iz Turističke zajednice Gorskog kotara.

Prema podacima iz sustava eVisitor, samo u prvoj polovini kolovoza stvareno je 10 posto više noćenja u odnosu na 2019. Najveće zanimanje je za smještaj u višim kategorijama, dok je u smještaju u domaćinstvima u ovoj godini ostvareno 28 posto više noćenja u odnosu na 2019.

“Zamjetan je i broj rezervacija za zimski period, posebno privatnog smještaja više kategorije. Sada se već rezervira smještaj za novogodišnje i školske praznike,” izjavio je direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg.

Ocijenio je da je cijela destinacija “zrela” za ulaganja u kvalitetan smještaj, kampove i kuće za odmor te u hotelski smještaj.

Iz Turističke zajednice Gorskog kotara navode da pojedini smještajni kapaciteti viših kategorija, poglavito kuće za odmor, imaju bukiran smještaj čak 150 do 240 dana godišnje.

“Gorski kotar su zelena pluća Hrvatske i strateški smo usmjereni na očuvanje naših prirodnih vrednota, što smo definirali i Master planom razvoja turizma. Planskim ulaganjima u turističke sadržaje želimo obogatiti iskustvo naših posjetitelja tijekom cijele godine. To će se odraziti i na demografsku sliku i zaokret prema turizmu kao jednoj od jačih poluga razvoja ovog kraja,” zaključio je Hrg.

Jedinice lokalne samouprave Gorskog kotara, s već pripremljenim projektima, žele dodatno obogatiti sportsko-rekreativnu i zimsku turističku ponudu.

Predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara i načelnik Fužina David Bregovac rekao je da sve više gostiju ljetni odmor želi provesti u planinskim područjima, ali i da Gorski ima prednost – blizinu mora.

“Cilj nam je iskoristiti potencijal cjelogodišnje destinacije i nadam se da će nam se županija i država priključiti značajnijim ulaganjima”, rekao je Bregovac, dodavši da je Gorski kotar sigurna regija, u kojoj se sustavno prati epidemiološka situacija.

Iz TZ Gorskog kotara još navode da prosječna ocjena smještajnih kapaciteta za Gorski kotar na Bookingu iznosi 9.3 od 10, na Googleu 4.7 od 5, Tripadvisoru 4.6 od 5 te na Airbnbu 4.9 od 5, dok je dvadesetak goranskih restorana na Googleu ocijenjeno s ocjenom 4.4, a na Tripadvisoru s 4. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design