U Istri za blagdane oko 30.000 gostiju

In Iz zemlje
istra

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Istri boravi oko 30 tisuća gostiju, koji bi trebali ostvariti između 90 i 100 tisuća noćenja, a to je za 20 posto više u odnosu na lanjsku godinu koja je zbog covida-19 bila epidemiološki nepovoljna u Istri i europskim zemljama iz kojih turisti dolaze.

Blagdanske goste dočekali smo s 25 otvorenih velikih hotela u sastavu hotelijerskih kompanija te tridesetak malih obiteljskih hotela, nešto je otvorenih i kampova te vila u središnjoj i u primorskoj Istri, rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Dodao je kako su otvoreni hoteli Maistre, Valamara, Plave Lagune i Aminessa u najjačim destinacijama na poluotoku, no ne i Puli, u kojoj kompanija Arena Hospitality Group blagdane dočekuje s jednim svojim otvorenim hotelom te kampom u Medulinu.

Odmor u Istri tijekom blagdana provode Slovenci, Talijani, Austrijanci i Nijemci, ali je dosta i domaćih gostiju.

“Odlična suradnja javnog i privatnog sektora rezultirala je s nikad više organiziranih advenata u Istri, što je velika novost ovogodišnje ponude”, kazao je Ivošević.

Osvrnuo se i na ovogodišnju turističku sezonu rekavši kako je Istra jedina primorska županija u Hrvatskoj koja je dostigla i prestigla rekordnu 2019. godinu.

“U 2020. ostvareno je 47 posto rezultata iz 2019., 2021. već 82 posto, a u planu za ovu godinu bilo je 96 posto. Međutim, istarski turizam ovu će godinu završiti sa 103 posto, dakle tri posto boljim rezultatom nego najbolje 2019”, naglasio je Ivošević. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design