U Opatiji otvorena Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu

In Iz zemlje
hubazija

Poduzetnički inkubator Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu, kojim opatijska gradska uprava primjenom novih tehnologija, komercijalizacijom inovacija i proizvoda namijenjenih turizmu želi povećati konkurentnost mikro, malog i srednjeg poduzetništva, u petak je svečano otvoren u opatijskoj Vili Antonio.

Poduzetnički inkubator otvoren je u sklopu europskog projekta “Uspostava poduzetničkog inkubatora Grada Opatije – Hubbazia”, koji je počeo u srpnju 2019., a trajat će do srpnja 2022.

Vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, od kojih je bespovratnih oko 1,9 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je obuhvatio uređenje i opremanje prostora u Vile Antonio te uspostavu i provođenje programskih ciklusa za poduzetnike usmjerenih na njihovo jačanje te poticanje stvaranja novih poduzeća.

Kako je rečeno, već su otvorene prijave za prvi projektni ciklus do 5. kolovoza pa su iz Grada Opatije pozvali zainteresirane da se prijave na program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu, koji se provodi u suradnji s Visokom poslovnom školom PAR.

Voditelj centra Tomislav Lesinger rekao je da je riječ o prvom Centru za inovacije u turizmu u Hrvatskoj i jednom od nekoliko takvih centara u svijetu.

“Taj projekt Opatiju opet stavlja u razred najboljih, mjesto koje zaslužuje. Narednih godinu dana sredstvima fondova EU sufinancirati će se pet generacija polaznika, koji će imati priliku realizirati svoje poduzetničke ideje od začetka do finaliziranja. Sve radionice i edukacije su besplatne, a osiguran je i potrošni materijal i pribor,” rekao je.

Korisnici Hubbazie moraju proći fazu selekcije, koja traje mjesec dana, zatim ulaze u fazu mentorstva i edukacije od četiri mjeseca. Ideju oblikuju i počinju ju ostvarivati sa stručnjacima iz šest područja u više radionica. U posljednjem mjesecu održavaju se završna savjetovanja i zatvaranje financijske konstrukcije te Demo Day, na kojemu polaznici predstavljaju ideju javnosti i ulagačima.

Polaznici dobivaju na besplatno korištenje coworking prostor, internet, sale za sastanke, potrošni materijal za edukacije, omogućeno im je savjetovanje i mentorstvo, predstavljanje na web stranicama Hubbazia-e i društvenim mrežama, kreativno i pozitivno okruženje. Osigurana im je poslovna edukacija, koja je prilagođena njihovim potrebama, minimizirani su im početni fiksni troškovi, imaju potporu pri umrežavanju s drugim poduzetnicima, a omogućena im je i razmjena poslovnih informacija i kontakata. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design