U Opatiji u lipnju 70 posto više noćenja

In Iz zemlje
opatija

U Opatiji je u lipnju ostvareno 80.000 noćenja turistia ili 70 posto više nego u istom mjesecu lani i to je odličan ulazak u ovogodišnju turističku sezonu, ocijenili su u petak u priopćenju iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Ističu i da “pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine.”

Prema podacima iz opatijske Turističke zajednice, u Opatiji je u lipnju bilo 25 tisuća gostiju koji su ostvarili 80 tisuća noćenja.

Domaći gosti ostvarili su 25 posto noćenja, a od stranih, kojih je bilo 75 posto, najviše je bilo noćenja gostiju iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

U hotelskom smještaju ostvareno je 68 posto noćenja, u privatnom smještaju 29 posto, a 3 posto noćenja odnosi na nekomercijalni smještaj.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić izjavila je da odlični rezultati iz lipnja daju razloga za optimizam na ulasku u „srce sezone“.

“Najbolju popunjenost bilježimo u objektima visoke kategorije, u hotelima i u privatnom smještaju, u kojem najbolje prolaze vile s bazenima, koje zbog izoliranosti pružaju dodatan osjećaj sigurnosti,” kazala je.

Ističe da je Opatija je prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, jer svi objekti u tom gradu posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, a turistički djelatnici, kojih je procijepljeno oko 70 posto, pridržavaju se propisanih mjera.

Kaže da se Opatija, iako su motivi dolaska i ove godine uglavnom povezani s dobrom epidemiološkom situacijom, odlično prilagodila situaciji i organiziranju odabranih događanja, poštujući sve mjere. Svi koncerti na Ljetnoj pozornici bit će isključivo sa sjedećim mjestima, uz ograničeni broj gledatelja.

Tako će, nakon koncerata u lipnju, u Opatiji u srpnju i kolovozu nastupiti Il Volo, Parni valjak, Crvena jabuka, Rade Šerbedžija, Željko Joksimović, Luka Šulić, Gibonni, Bajaga i drugi izvođači, a najavljeni su i koncerti u sklopu Liburnia Jazz Festivala te Jerry Ricks Blues Festivala.

Počeo je i projekt Opatijski vremeplov, s više manjih događanja, a izložba „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ otvorena je do listopada, naveli su iz Turističke zajednice Grada Opatije. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design