Ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci rekordnih 65.000 putnika

In Iz zemlje
split

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci tijekom subote i nedjelje očekuje se rekordni ovogodišnji vikend promet od oko 65.000 putnika.

“Ovog će vikenda u splitsku zračnu luku sletjeti 160 zrakoplova od kojih je 120 komercijalnih, a 40 privatnih i oni će u dolasku i odlasku ostvariti promet oko 25.000 putnika što je najveći ovogodišnji vikend promet,” rekao je za Hinu voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.

Istaknuo je kako je na dovozu putnika u splitsku zračnu luku i odvozu iz nje, angažirano 45 avioprijevoznika, a zračna luka Split sada je povezana s 85 destinacija u 24 zemlje svijeta.
Melvan kaže da je broj od 25.000 putnik koji će prometovati u splitskoj zračnoj luci prvog ovogodišnjeg vikenda u srpnju, jednak prometu putnika kakav je ostvaren u splitskoj zračnoj luci tijekom zadnjeg lanjskog vikenda u srpnju.

To znači, istaknuo je, da je ovogodišnji masovniji promet u srpnju krenuo mjesec dana ranije u odnosu na lanjski srpanjski masovniji promet putnika u splitskoj zračnoj luci. “To su ohrabrujući podaci,” zaključio je Melvan. Kroz splitsku trajektnu luku za vikend više od 40.000 putnik i 11.500 vozila

Voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić je istaknula kako će ovog vikenda kroz splitsku trajektnu luku prometovati više od 40.000 putnik i 11.500 vozila u oba smjera na linijama prema srednjodalmatinskim otocima.

“To će biti najmasovniji vikend promet ove godine u splitskoj trajektnoj luci,” rekla je Ivulić za Hinu. Dodaje kako je iznimno zadovoljna porastom broj putnik u splitskoj trajektnoj luci. Najviše je gostiju iz Češke, Poljske i Slovenije, rekla je Ivulić. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design